Γεύση

Η συνταγή της ημέρας: Μανιταρόσουπα

Η συνταγή της ημέρας: Πεντανόστιμη μανιταρόσουπα.

Η συνταγή της ημέρας: Μανιταρόσουπα

Υλικά και διαδικασία συνταγής

Υλικά συνταγής

  • 10 μανιτάρια πορτομπέλο
  • 5 μανιτάρια πλευρώτους
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. αλεύρι
  • 1½ λίτρο ζωμός λαχανικών
  • ½ φλιτζ. κρέμα γάλακτος
  • ½ κ.γ μοσχοκάρυδο
  • 2 κ.γ. πάπρικα γλυκιά
  • 1 κ.σ. αλάτι
  • 1 κ.γ. πιπέρι μαύρο

Διαδικασία συνταγής

Σε κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, σoτάρουμε στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι και τα μανιτάρια μέχρι το κρεμμύδι να γίνουν διάφανο. Προσθέτουμε την πάπρικα, το αλατοπίπερο και σoτάρουμε για περίπου πέντε λεπτά.

Ανακατεύουμε για να μην μας κολλήσει το φαγητό. Προσθέτουμε το αλεύρι σιγά-σιγά ανακατεύοντας και στη συνέχεια, προσθέτουμε ζεστό το ζωμό, μισή κούπα τη φορά. Συνεχίζουμε να ανακατεύουμε ώσπου να πήξει. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και μια πρέζα μοσχοκάρυδο.

Αφήνουμε για πέντε λεπτά ακόμη να βράσει ανακατεύοντας και αποσύρουμε από τη φωτιά.

Πηγή: cooklos.gr