Η συνταγή της ημέρας: Ομελέτα με σπανάκι και μυρωδικά.
Υλικά συνταγής
- 3 αυγά
- 1 φλιτζ. σπανάκι
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια
- λίγος άνηθος
- 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο
- ⅓ κ.γ. μοσχοκάρυδο
- αλάτι και πιπέρι
Διαδικασία συνταγής
-Σε δυνατή φωτιά, ρίχνουμε στο τηγάνι το ελαιόλαδο. Σοτάρουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια, και μόλις μαραθούν ελαφρώς προσθέτουμε το σπανάκι και τον άνηθο.
-Μέσα σε μπολ, σπάμε τα αυγά, τα αλατοπιπερώνουμε, καρυκεύουμε με μοσχοκάρυδο και τα χτυπάμε. Ρίχνουμε τα αυγά στο τηγάνι μόλις μαραθεί το σπανάκι και ανακατεύουμε τα πρώτα 30″.
-Ανακατεύουμε στο κέντρο και «σπάμε» την ομελέτα.
-Μόλις η ομελέτα πάρει ένα απαλό χρυσαφί χρώμα από κάτω, τη γυρνάμε και αφήνουμε 1 λεπτό να ψηθεί και από την άλλη πλευρά.
-Αποσύρουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε.
Η συνταγή της ημέρας: Ομελέτα με σπανάκι και μυρωδικά:
Πηγή: Cooklos.gr