Η συνταγή της ημέρας: Αγκινάρες α λα Πολίτα

Η συνταγή της ημέρας: Αγκινάρες α λα Πολίτα
Άλλες, ιδιαίτερες γεύσεις φέρνει στο πιάτο μας η συνταγή της ημέρας.

Η συνταγή της ημέρας: Αγκινάρες α λα Πολίτα.

Υλικά συνταγής

  • 10 αγκινάρες
  • 3 καρότα κομμένα σε ροδέλες
  • 3 πατάτες κομμένες σε ζάρια.
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 3 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
  • 1 φλιτζ. ελαιόλαδο
  • 1½ ποτήρι βραστό νερό
  • ½ φλιτζ. άνηθος ψιλοκομμένος
  • 1 αυγό
  • 1 λεμόνι (ο χυμός του)
  • αλάτι και πιπέρι

Διαδικασία συνταγής

-Αν χρησιμοποιούμε φρέσκες αγκινάρες, τις καθαρίζουμε αφαιρώντας το κοτσάνι, τα φύλλα και το χνούδι. Έπειτα, τις περνάμε από χυμό λεμονιού και τις βυθίζουμε σε νερό με χυμό λεμόνι και λίγο αλεύρι, για να μην μαυρίσουν.

-Σε κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο να κάψει και σοτάρουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και το κρεμμύδι για 4 λεπτά.

-Προσθέτουμε τα καρότα και τα σοτάρουμε και αυτά για 2 λεπτά.

-Προσθέτουμε τις αγκινάρες και τις πατάτες μας, τον άνηθο, αλάτι και πιπέρι και περιχύνουμε με το νερό.

-Μόλις πάρει βράση το φαγητό μας, χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στο μισό και κλείνουμε το καπάκι της κατσαρόλας.

-Σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσουν οι αγκινάρες και οι πατάτες για περίπου 30 λεπτά. (Ίσως χρειαστούμε λίγο νεράκι ακόμη, αλλά πάντα το προσθέτουμε βραστό για να μην σταματάει η βράση του φαγητού).

-Ετοιμάζουμε το αυγολέμονο (αυγοκόβουμε). Χτυπάμε το αυγό με το χυμό λεμονιού και προσθέτουμε σιγά σιγά λίγο από το ζουμί του φαγητού μας. Περιχύνουμε το φαγητό μας με το αυγολέμονο και κουνάμε την κατσαρόλα να πάει παντού.

-Σερβίρουμε ζεστό αλλά και κρύο είναι εξίσου νόστιμο φαγητό.

Η συνταγή της ημέρας: Αγκινάρες α λα Πολίτα:

Πηγή: Cooklos.gr 

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play