Υγεία

Γλυκομαννάνη: Η φυτική ίνα που βοηθά στην απώλεια βάρους

Πώς λειτουργεί η γλυκομαννάνη;

Η γλυκομαννάνη είναι ο καλύτερος τρόπος να χάσεις κιλά καθώς σιγά σιγά πλησιάζει το καλοκαίρι.

Γλυκομαννάνη: Η φυτική ίνα που βοηθά στην απώλεια βάρους

Πρόκειται για µία 100% φυσική, υδατοδιαλυτή φυτική ίνα η οποία προέρχεται από τη ρίζα του φυτού Konjac και μπορεί να οδηγήσει σε απώλεια βάρους.

Σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Αρχή για την Ασφάλεια των Τροφίµων (EFSA), υπάρχει σχέση αιτίας-αποτελέσματος μεταξύ της κατανάλωσης γλυκομαννάνης και της μείωσης του σωματικού βάρους. Αυτό σημαίνει πως η κατανάλωση τροφίμων µε γλυκοµαννάνη μπορεί να βοηθήσει σε σημαντικό βαθμό -και πάντα στο πλαίσιο μιας ισορροπημένης διατροφής- τα άτομα που θέλουν να χάσουν κιλά ή επιθυμούν να διατηρήσουν το βάρος τους σταθερό.

Η γλυκομαννάνη συμβάλλει επίσης στη μείωση της χοληστερόλης και της μεταγευματικής γλυκαιμίας και την ίδια ώρα, βοηθάει στη δυσκοιλιότητα και βελτιώνει τη λειτουργία του εντέρου και του πεπτικού συστήματος γενικότερα.

Πώς λειτουργεί η γλυκομαννάνη

Η γλυκομαννάνη, όταν εισέρχεται στο στομάχι, δημιουργεί μία μεμβράνη σαν ζελέ, ενώ αν τη συνοδεύσουμε με δύο ποτήρια νερό, η ιδιότητά της να απορροφά ποσότητα νερού 100-200 φορές το βάρος της δημιουργεί μία αίσθηση πληρότητας.

Τρώμε λίγο, γεμίζουμε το στομάχι μας κι όταν έρχεται η ώρα για το επόμενο γεύμα μας, δεν πεινάμε.

Η λήψη της συγκεκριμένης φυτικής ίνας, σε συνδυασμό με μία ισορροπημένη διατροφή μειωμένων θερμίδων, μπορεί όχι μόνο να μας κάνει να νιώσουμε γεμάτοι, αλλά να μας βοηθήσει να χάσουμε τα περιττά μας κιλά, δίχως να στερηθούμε τις αγαπημένες μας γεύσεις.

Πώς καταναλώνεται;

Η συνιστάμενη ημερήσια κατανάλωση γλυκομαννάνης είναι τουλάχιστον 3 gr σε καθημερινή βάση, μαζί με 2 ποτήρια νερό, πριν από κάθε γεύμα. Η λήψη γλυκομαννάνης σε συνδυασμό με μια ισορροπημένη διατροφή, χωρίς στερήσεις, μπορεί να είναι απόλυτα αποτελεσματική στην προσπάθεια απώλεια βάρους, χαρίζοντάς στον οργανισμό κορεσμό, χωρίς την αίσθηση καταπίεσης ή στέρησης.