Η συνταγή της ημέρας: Φασόλια γίγαντες.
Δείτε τα υλικά και τη διαδικασία για τη συνταγή της ημέρας.
Υλικά συνταγής
- 500γρ. φασόλια γίγαντες
- 2 κρεμμύδια κομμένα σε φέτες
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 1 καρότο κομμένο σε ζάρια
- 2 κλωνάρια σέλινο ψιλοκομμένο
- 800γρ. ντομάτες φρέσκες ψιλοκομμένο
- 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
- ½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 1 φλιτζ. νερό ζεστό
- ¾ φλιτζ. ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
Διαδικασία συνταγής
- Μουσκεύουμε από βραδύς τα φασόλια σε κρύο νερό.
- Την επόμενη μέρα τα ξεπλένουμε και τα βάζουμε με κρύο νερό να βράσουν μέχρι να μαλακώσουν.
- Σε άλλη κατσαρόλα και σε μέτρια θερμοκρασία, σοτάρουμε το κρεμμύδι για 7-8 λεπτά μέχρι να γυαλίσει.
- Προσθέτουμε το σέλινο, το σκόρδο και το καρότο. Συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 5 λεπτά ακόμα, ανακατεύοντας.
- Προσθέτουμε τον πελτέ, τις ντομάτες και το ½ φλιτζ. νερό και ανακατεύουμε.
- Αλατοπιπερώνουμε και σιγοβράζουμε με σκεπασμένη κατσαρόλα για 10 λεπτά.
- Έπειτα προσθέτουμε τον μαϊντανό και αποσύρουμε από τη φωτιά.
- Μόλις μαλακώσουν τα φασόλια τα αδειάζουμε σε ταψί και προσθέτουμε τη σύβραση, το υπόλοιπο ελαιόλαδο και ½ φλιτζ. ζεστό νερό (ή νερό από τα φασόλια).
- Ανακατεύουμε να πάει η σύβραση παντού.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 °C.
- Ψήνουμε για περίπου 1 ώρα μέχρι να μαλακώσουν τα φασόλια και να μείνουν με το λάδι τους.
- Ενδιάμεσα ελέγχουμε τα υγρά του φαγητού και συμπληρώνουμε αν χρειαστεί ζεστό νερό.
Πηγή: Cooklos.gr