Αυτοδιοίκηση

Γερουλάνος: Οι προτάσεις του για την οικονομική ανάκαμψη της Αθήνας

Ο Παύλος Γερουλάνος σημείωσε ότι "η Αθήνα είναι σε κρίση και για ν' ανακάμψει θέλει πάρα πολλή δουλειά".

«Οι άνθρωποι που δεν εγκαταλείπουν τη μάχη στις γειτονιές μας είναι η μεγάλη ελπίδα», ανέφερε ο υποψήφιος δήμαρχος, Παύλος Γερουλάνος, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο marketnews.gr.

Ο κ. Γερουλάνος σημείωσε ότι «η Αθήνα είναι σε κρίση και για ν’ ανακάμψει, για να τη δούμε να χτίζει κάτι καινούργιο, θέλει πάρα πολλή δουλειά και θέλει ταλέντα ανθρώπων που πραγματικά νοιάζονται για την πόλη». Ωστόσο, «είμαστε στο όριο να εγκαταλείψουμε τη μάχη και πάρα πολλοί την έχουν ήδη εγκαταλείψει. Αυτό είναι ό,τι χειρότερο μπορεί να συμβεί, διότι από την ώρα που θα εγκαταλείψουμε τη μάχη, η μάχη χάνεται.

Φωτογραφία Eurokinissi


Όμως, σε κάθε γειτονιά υπάρχει ένας άνθρωπος εδώ, ένας άνθρωπος εκεί, άνθρωποι οι οποίοι ακόμα και στα χειρότερα της κρίσης συνεχίζουν να παλεύουν για να κρατήσουν τις γειτονιές ζωντανές.Αυτοί οι άνθρωποι είναι ήρωες.

Τα βάζουν με όλα τα προβλήματα του τόπου και παλεύουν παρά τις αντίξοες συνθήκες. Αυτοί οι άνθρωποι είναι η μεγάλη ελπίδα. Ο στόχος ο δικός μας είναι να δημιουργήσουμε ένα κίνημα αυτών των ανθρώπων», πρόσθεσε.

Για να υπάρξουν στην πρωτεύουσα «συνθήκες ανάπτυξης» ώστε να σταματήσει η εγκατάλειψή της από τους τωρινούς κατοίκους της, ο υποψήφιος δήμαρχος τόνισε ότι υπάρχουν «τουλάχιστον τρία είδη οικονομικών δράσεων, που έχουν τρομερές δυνατότητες μέσα στο κέντρο της Αθήνας. Ένα είναι Έλληνες τεχνίτες που κάνουν καταπληκτικής ποιότητας προϊόντα, τους οποίους όμως θεωρεί το κράτος ελεύθερους επαγγελματίες και τους πετσοκόβει.

Εκεί εμείς μπορούμε να βοηθήσουμε, να επιδοτήσουμε τα ενοίκια, να δημιουργήσουμε χώρους, στους οποίους οι καλλιτέχνες έρχονται σε επαφή με τους επισκέπτες και αυτό να τους δώσει ζωή.

Το δεύτερο είναι η λεγόμενη κοινωνική οικονομία, που δεν αφορά μόνο ανθρώπους άνεργους ή άστεγους, αλλά και πρώην χρήστες που βρίσκουν δουλειά, η οποία αλλάζει την όψη της Αθήνας. Και τρίτο, που αφορά τη νεότερη γενιά, είναι οι τεχνολογίες που συνδέονται ειδικά με μία δράση μέσα στην πόλη. Σκεφτείτε αν η Ελλάδα γινόταν ένας πυρήνας επιχειρήσεων, οι οποίες συνδέονται με τις νέες τεχνολογίες και τον τουρισμό ή τον πολιτισμό».

Φωτογραφία Eurokinissi


Για το τελευταίο, επισήμανε ότι είναι απαραίτητο να γίνονται πολιτιστικές δράσεις σε όλη την Αθήνα, όχι μόνο στο κέντρο.

«Tον πολιτισμό της Αθήνας πρέπει να τον “βγάλουμε στον δρόμο”. Και δεν πρέπει να τον πάμε μόνο στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας, πρέπει να πάμε σε γειτονιές όπως είναι τα Σεπόλια, όπως είναι ο Κολωνός, όπως είναι η Ακαδημία Πλάτωνος», συμπλήρωσε και υπενθύμισε τι είχε πράξει προς αυτήν την κατεύθυνση όταν ήταν υπουργός Πολιτισμού.