Η συνταγή της Ημέρας: Πένες με ροζ σάλτσα, μπέικον και βασιλικό.
Υλικά συνταγής
- 500γρ. πένες
- 1 κ.σ. βούτυρο
- 250γρ. κρέμα γάλακτος
- 100γρ. ντοματοχυμός
- 6 φέτες μπέικον ψιλοκομμένες
- 6 μανιτάρια λευκά κομμένα σε φέτες
- 4 κ.σ. φύλλα βασιλικού
- 1 φλιτζ. κεφαλοτύρι τριμμένο
- αλάτι
- πιπέρι
- ¼ κ.γ. μοσχοκάρυδο
Διαδικασία συνταγής
Βάζουμε νερό σε μία κατσαρόλα. Μόλις πάρει βράση το νερό ρίχνουμε το αλάτι και τις πένες και ανακατεύουμε.
Στραγγίζουμε τα ζυμαρικά, κρατώντας όμως ½ ποτήρι (4-5 κουταλιές της σούπας) από το νερό τους (να είναι αλ ντέντε).
Ετοιμάζουμε την σάλτσα, σοτάρουμε σε βαθύ τηγάνι ή σε κατσαρόλα το βούτυρο με το μπέικον. Μόλις πάρει χρώμα το μπέικον προσθέτουμε τα μανιτάρια. Μόλις μαραθούν τα μανιτάρια προσθέτουμε την σάλτσα ντομάτας. Συνεχίζουμε το μαγείρεμα για δύο λεπτά και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, το μοσχοκάρυδο, το αλάτι και το πιπέρι.
Μόλις δέσει η σάλτσα προσθέτουμε το νερό και τις πένες. Ανακατεύουμε καλά να απορροφήσουν τα ζυμαρικά τη σάλτσα.
Σερβίρουμε και γαρνίρουμε με το κεφαλοτύρι και τα φύλλα βασιλικού.