Τζατζίκι: Η Τσικνοπέμπτη είναι γιορτή της ορθόδοξης παράδοσης στην οποία καταναλώνονται μεγάλες ποσότητες κρέατος. Και τι καλύτερο από το να συνοδεύσουμε τα πιάτα της ημέρας με τζατζίκι.
Τζατζίκι: Το τέλειο συνοδευτικό για τα πιάτα της Τσικνοπέμπτης
Πάμε να φτιάξουμε μια υπέροχη συνταγή:
Υλικά συνταγής
- 500γρ. γιαούρτι στραγγιστό
- 1 αγγούρι τριμμένο
- ½ ματσάκι άνηθος (ψιλοκομμένα φύλλα)
- 3 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
- 3 κ.σ. ξύδι
- 5-6 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 πρέζα αλάτι
Διαδικασία συνταγής
Για το πιο γνωστό ορεκτικό της Ελλάδας: τρίβουμε το αγγούρι, το αλατίζουμε και το στραγγίζουμε καλά.
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί και τα βάζουμε στο ψυγείο. Όταν κρυώσει είναι έτοιμο.