Η συνταγή της ημέρας: Μπιφτέκια στη σχάρα.
Εύκολη η συνταγή της ημέρας. Σήμερα ετοιμάζουμε μπιφτέκια στη σχάρα.
Υλικά συνταγής
- 1 κιλό κιμάς ανάμεικτος (500γρ. κιμάς μοσχαρίσιος και 500γρ. κιμάς χοιρινός)
- 1 αυγό
- 1 κρεμμύδι, μεγάλο, ψιλοκομμένο
- 2 μεγάλες φέτες μπαγιάτικο ψωμί, μουλιασμένες σε νερό και κρασί και στραγγισμένες
- ½ ποτήρι κρασιού κρασί κόκκινο
- ½ φλιτζ. δυόσμος φρέσκος ή 1 κ.σ. δυόσμος ξερός
- ½ φλιτζ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
- 1 κ.γ. ρίγανη
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- ελαιόλαδο για επάληψη
- χυμός λεμόνι
- 1 κοφτό κ.σ. αλάτι
- 1 κοφτό κ.γ. πιπέρι
Διαδικασία συνταγής
- Σε μπολ βάζουμε τον κιμά μας και όλα τα υπόλοιπα υλικά μαζί.
- Ζυμώνουμε καλά για αρκετά λεπτά, ώστε το μείγμα να γίνει ομοιόμορφο και να ενωθούν όλα τα υλικά μαζί.
- Αφήνουμε το μείγμα να ξεκουραστεί στο ψυγείο, για τουλάχιστον 1 ώρα.
- Πλάθουμε με βρεγμένα χέρια, ισόπαχα, ανάλογα με το μέγεθος που θέλουμε να δώσουμε στα μπιφτέκια μας. Έτσι θα ψηθούν ομοιόμορφα.
- Ψήνουμε σε σχάρα, σε μέτρια φωτιά, αφού πρώτα επαλήψουμε τα μπιφτέκια μας με ελαιόλαδο.
- Ενδιάμεσα του ψησίματος επαλήφουμε τα μπιφτέκια μας με χυμό λεμονιού.
- Εναλλακτικά, μπορούμε να ψήσουμε τα μπιφτέκια στη σχάρα του φούρνου μας.
- Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 200 °C.
- Λαδώνουμε καλά τη σχάρα μας και τοποθετούμε τα μπιφτέκια πάνω στη σχάρα.
- Κάτω από τη σχάρα τοποθετούμε ταψάκι με νερό ώστε να τρέχουν μέσα τα ζουμιά από τα μπιφτέκια. Ψήνουμε στους 180 °C.
- Μπιφτέκια μεσαίου μεγέθους χρειάζονται περίπου 7 λεπτά ψησίματος.
- Σερβίρουμε τα μπιφτέκια μας ζεστά.
Πηγή: cooklos.gr