Γεύση

Η συνταγή της ημέρας: Κοτόπουλο σοτέ με θυμάρι και πιπέρι καγιέν

Εύκολη η συνταγή της ημέρας. Σήμερα ετοιμάζουμε κοτόπουλο σοτέ με θυμάρι και πιπέρι καγιέν.

Η συνταγή της ημέρας: Κοτόπουλο σοτέ με θυμάρι και πιπέρι καγιέν.

Δείτε τα υλικά και τη διαδικασία για τη συνταγή της ημέρας.

Υλικά συνταγής

  • 2 φιλέτα στήθη κοτόπουλου κομμένα σε μικρά κομμάτια

για τη μαρινάδα

  • 1 κ.σ. ουίσκι
  • 1 λεμόνι (ο χυμός του)
  • 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
  • 4 κλαδάκια θυμάρι ή 2 κ.γ. αποξηραμένο θυμάρι
  • ½ κ.γ. πιπέρι καγιέν
  • ½ κ.γ. πάπρικα γλυκιά
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι

Διαδικασία συνταγής

  • Ανακατεύουμε τα υλικά για τη μαρινάδα σε μπολ και προσθέτουμε το κοτόπουλο.
  • Ανακατεύουμε καλά και το αφήνουμε στο ψυγείο για 2 ώρες.
  • Βγάζουμε από το ψυγείο δεκαπέντε λεπτά πριν το σοτάρισμα.
  • Σοτάρουμε σε αντικολλητικό τηγάνι με ελάχιστο επιπλέον ελαιόλαδο, σε δυνατή θερμοκρασία μέχρι να ροδίσουν τα φιλετάκια.
  • Σερβίρουμε πασπαλίζοντας με επιπλέον θυμάρι από πάνω και συνοδεύουμε με μουσταρδομαγιονέζα.

Πηγή: cooklos.gr