Η συνταγή της ημέρας: Μανιταρόσουπα με τρία είδη μανιταριών.
Δείτε τα υλικά και τη διαδικασία για τη συνταγή της ημέρας.
Υλικά συνταγής
- 700γρ. μανιτάρια διάφορα (άσπρα (agaricus), πορτομπέλο ή/και πλευρώτους)
- 20γρ. μανιτάρια πορτσίνι αποξηραμένα(προαιρετικά)
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 ματσάκι κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
- ½ ματσάκι άνηθος ψιλοκομμένος
- ½ ματσάκι μαϊντανός ψιλοκομμένος
- 2 κ.σ. δυόσμος ψιλοκομμένος
- 1 καρδιά μαρούλι ψιλοκομμένη
- 6 κ.σ. κοφτές ρύζι γλασέ ή καρολίνα
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 ½ λίτρο νερό ή ζωμός λαχανικών
- αλάτι
Διαδικασία συνταγής
Σοτάρουμε σε κατσαρόλα στο ελαιόλαδο ελαφρά τα μανιτάρια, τα κρεμμυδάκια και το κρεμμύδι, καρυκεύουμε με αλάτι.
Αν νηστεύουμε και από λάδι μαραίνουμε τα μανιτάρια, τα κρεμμυδάκια και το κρεμμύδι σε κατσαρόλα, σκέτα, μόνο με αλάτι.
Όταν μαραθούν προσθέτουμε το νερό και τα πορτσίνι αν χρησιμοποιούμε. Μόλις πάρει βράση το νερό προσθέτουμε το ρύζι, το μαρούλι και τα μυρωδικά. Μόλις μαλακώσει το ρύζι, η σούπα μας είναι έτοιμη.
Προσθέτουμε φρεσκοτριμμένο πιπέρι την ώρα που σερβίρουμε.
Πηγή: cooklos.gr