Γεύση

Η συνταγή της ημέρας: Μπάμιες λαδερές

Μαμαδίστικη η συνταγή της ημέρας. Σήμερα ετοιμάζουμε μπάμιες λαδερές.

Η συνταγή της ημέρας: Μπάμιες λαδερές.

Δείτε τα υλικά και τη διαδικασία για τη συνταγή της ημέρας.

Υλικά συνταγής

  • 1 κιλό μπάμιες (κατεψυγμένες)
  • 1 φλιτζ. ξύδι
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 5 ντομάτες ώριμες ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένες ή περασμένες από μπλέντερ
  • ½ φλιτζ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 φλιτζ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.γ. κοφτό ζάχαρη
  • αλάτι
  • πιπέρι

Διαδικασία συνταγής

  • Πλένουμε τις μπάμιες για να φύγουν τα νερά από την διαδικασία κατάψυξης τους.
  • τις βάζουμε σε τρυπητό και τις περιχύνουμε με το ξύδι και αλάτι (για να βγάλουν τα σάλια τους) για 30 λεπτά.
  • Σε κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο.
  • Προσθέτουμε τις μπάμιες και τις σοτάρουμε κι αυτές για 4 λεπτά.
  • Προσθέτουμε τις ντομάτες, λίγο νερό (περίπου μισό φλιτζάνι), αλάτι, πιπέρι, ζάχαρη και ανακινούμε την κατσαρόλα.
  • Από αυτό το σημείο κι έπειτα, δεν ανακατεύουμε ξανά τις μπάμιες για να μην λιώσουν.
  • Σιγοβράζουμε για περίπου 10 λεπτά ενώ ταυτόχρονα προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 °C.
  • Αδειάζουμε το φαγητό σε ταψί και το καλύπτουμε με λαδόκολλα.
  • Βάζουμε στο φούρνο και χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στους 180 °C. Ψήνουμε για περίπου 20 με 30 λεπτά.
  • Σερβίρουμε σχεδόν ζεστό το φαγητό, πασπαλίζουμε με μαϊντανό.

Πηγή: cooklos.gr