Γεύση

Η αλήθεια για τη Nutella – Γιατί κλείνει το εργοστάσιο η Fererro

Τι συμβαίνει με τη Nutella και το εργοστάσιο της Fererro.

Ο όμιλος Ferrero διπλασίασε τον κύκλο εργασιών του μέσα σε δέκα χρόνια για να ξεπεράσει τα 10 δισεκατομμύρια ευρώ. Διαθέτει 22 θέσεις παραγωγής και απασχολεί περισσότερους από 30.000 εργαζόμενους.

Ωστόσο, η Fererro ανακοίνωσε ότι αναστέλλει τη λειτουργία του πρώτου σε παραγωγή Nutella εργοστασίου της στη Γαλλία.

Σύμφωνα με τη Fererro η αναστολή είναι πρoσωρινή και οφείλεται στον εντοπισμό ελαττώματος στην ποιότητα.

«Επί του παρόντος, μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι το θέμα αυτό δεν αφορά κανένα προϊόν μας που διατίθεται σήμερα στην αγορά και ότι η προμήθεια των πελατών μας συνεχίζεται αδιαλείπτως» τονίζει η Ferrero France.

Η διακοπή της λειτουργίας του εργοστασίου στο Βιλέρ-Εκάλ θα επιτρέψει τη διεξαγωγή ερευνών, των οποίων τα αποτελέσματα θα γίνουν γνωστά έως το τέλος της εβδομάδας και θα μας επιτρέψει να λάβουμε τα διορθωτικά μέτρα», διευκρίνισε η γαλλική θυγατρική του ιταλικού οικογενειακού ομίλου.

«Την Τρίτη 19 Φεβρουαρίου και ώρα 18.00 κατά την ανάγνωση των αποτελεσμάτων ενός εκ των ποιοτικών ελέγχων στο εργοστάσιό μας του Βιλέρ-Εκάλ εντοπίσαμε ένα ελάττωμα στην ποιότητα ενός εκ των ημικατεργασμένων προϊόντων που χρησιμοποιείται για την παραγωγή των προϊόντων μας Nutella και Kinder Bueno», εξηγεί η Ferrero.

«Το ελάττωμα αυτό δεν ανταποκρίνεται στις ποιοτικές μας προδιαγραφές, συνεπώς αποφασίσαμε την προσωρινή αναστολή της δραστηριότητας του εργοστασίου».

Το εργοστάσιο στο Βιλέρ-Εκάλ είναι η πρώτη μονάδα παραγωγής παγκοσμίως της Nutella, που είναι άλειμμα πραλίνας φουντουκιού που περιέχει ζάχαρη κατά 56,3% και λιπαρά κατά 30,9%. Παράγει 600.000 βαζάκια ημερησίως, δηλαδή το ένα τρίτο της παγκόσμιας παραγωγής.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ