Η συνταγή της Ημέρας: Κουβανέζικο ρύζι με μαύρα φασόλια ή αλλιώς Moros y Cristianos.
Υλικά συνταγής
- 2 φλιτζ. ρύζι μακρύκοκκο
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 2 φλιτζ. κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 φλιτζ. πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη
- 4 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
- 1 φλιτζ. ντομάτες ψιλοκομμένες
- 2 κ.σ. ξύδι
- 2 κ.γ. κύμινο
- 1 ½ κ.γ. ρίγανη
- 1 κ.γ. κόλιανδρο
- 1 κ.γ. μάραθο (σπόρους θρυμματισμένους)
- ½ κ.γ. αλάτι
- ¼ φλιτζ. νερό
- 400γρ. (1 κονσέρβα) μαύρα φασόλια
- 6 σταγόνες ταμπάσκο
Διαδικασία συνταγής
- Μαγειρεύουμε το ρύζι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Ζεσταίνουμε σε κατσαρόλα το λάδι και σοτάρουμε το κρεμμύδι, την πιπεριά και το σκόρδο. Μαγειρεύουμε για περίπου 10 λεπτά, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να μαλακώσουν.
- Προσθέτουμε την ντομάτα και μαγειρεύουμε άλλα 2 λεπτά. Ξεπλένουμε και στραγγίζουμε τα φασόλια από την κονσέρβα.
- Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και το ⅓ φλιτζάνι νερό και αφού πάρει βράση χαμηλώνουμε την θερμοκρασία και σιγοβράζουμε για 10 λεπτά ακόμη.
- Σερβίρουμε σε κάθε άτομο περίπου ½ φλιτζάνι ρύζι και ½ φλιτζάνι από το μείγμα των φασολιών ή τα ανακατεύουμε στο τέλος και σερβίρουμε 1 φλιτζάνι γεμάτο σε κάθε άτομο.