Η συνταγή της ημέρας: Μους σοκολάτας με φρούτα
Υλικά συνταγής
- 300γρ. σοκολάτα 70% κακάο
- 45γρ. βούτυρο
- 5 αυγά βιολογικά (ξεχωριστά οι κρόκοι από τα ασπράδια)
- 30ml νερό
- 60γρ. ζάχαρη
- 250γρ. σαντιγί
- 1 κ.σ. ρούμι
- 1 φλιτζ. φρούτα εποχής κομμένα σε μικρά κομμάτια (φράουλες, μήλο, κεράσι, μούρα) προαιρετικά
Διαδικασία συνταγής
Σε μπεν μαρί λιώνουμε τη σοκολάτα μαζί με το βούτυρο. Σε μπεν μαρί χτυπάμε τους κρόκους με τη μισή ποσότητα ζάχαρης και το μισό νερό για 15 δευτερόλεπτα (αν έχουμε θερμόμετρο πρέπει να φτάσουν στους 63οC). Κατεβάζουμε απο τη φωτιά και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να κρυώσει εντελώς το μείγμα.
Σε μπεν μαρί χτυπάμε δυνατά τα ασπράδια με την υπόλοιπη ποσότητα ζάχαρης και το μισό νερό για 15 δευτερόλεπτα (αν έχουμε θερμόμετρο πρέπει να φτάσουν στους 63οC). Κατεβάζουμε απο τη φωτιά και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να κρυώσει εντελώς το μείγμα.
Με μαρίζ προσθέτουμε τα ασπράδια στους κρόκους και ανακατέβουμε απο κάτω προς τα πάνω. Έπειτα προσθέτουμε το μείγμα της σοκολάτας και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Προσθέτουμε τη σαντιγί και το ρούμι και ανακατεύουμε. Τέλος προσθέτουμε τα φρούτα αν χρησιμοποιούμε.
Μοιράζουμε σε ποτήρια και βάζουμε στο ψυγείο. Σερβίρουμε με κομματάκια φρούτων, φύλλα βασιλικού ή επιπλέον σαντιγί.
Πηγή: cooklos.gr