Η συνταγή της ημέρας: Πανακότα με φράουλες.
Υλικά συνταγής
- 1 φλιτζ. γάλα πλήρες
- 3 φλιτζ. κρέμα γάλακτος
- 1 κ.σ ζελατίνη σε σκόνη
- ⅓ φλιτζ. μέλι
- 1 κ.σ. ζάχαρη άχνη
- 1 πρέζα αλάτι
- 2 φλιτζ. φράουλες καθαρισμένες και κομμένες στα 4
- 2 κ.σ. μπράντυ
- 1 κ.σ. ζάχαρη
Διαδικασία συνταγής
- Βάζουμε το γάλα σε μια μικρή κατσαρόλα, προσθέτουμε την ζελατίνη και αφήνουμε για 5 λεπτά να μαλακώσει.
- Βάζουμε την κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί η ζελατίνη αλλά να μην βράσει το γάλα.
- Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, το μέλι, τη ζάχαρη, το αλάτι κι ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθούν τα υλικά μέσα στο γάλα για περίπου 2 λεπτά.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς.
- Χωρίζουμε την κρέμα σε 6 ποτήρια ή μπολάκια καλύπτουμε με διαφανή μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο για 6 ώρες τουλάχιστον.
- 20 λεπτά πριν σερβίρουμε την πανακότα μας, μαρινάρουμε στο μπράντυ και τη ζάχαρη τις φράουλες και προσθέτουμε πάνω στην πανακότα.