Πολιτική

Καμμένος: Ο ίδιος ο Τσίπρας αποκάλυψε ότι πήρε τους βουλευτές μου

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ, Πάνος Καμμένος έκανε λόγο για "προαναγγελθείσα αποστασία".

“Ξέρω ότι πολλοί θα ήθελαν να πάω σπίτι μου. Και ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΝΔ. Αυτοί οι οποίοι με κρατούν είναι οι πολίτες που πίστεψαν σε μας και είδαν τους εκπροσώπους τους να τους απογοητεύουν. Πιστεύω ότι έχω υποχρέωση να δώσω τη μάχη και τις ευρωεκλογές και τις εθνικές εκλογές”, υπογράμμισε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος, σε συνέντευξή του στον ρ/σ «Real FM».

Μάλιστα, ανέφερε ότι οι μόνοι πραγματικοί ευρωσκεπτικιστές είναι οι ΑΝΕΛ που τάσσονται κατά της γερμανικής Ευρώπης, κατά της επικυριαρχίας της Μέρκελ και της Γερμανίας στις ευρωεκλογές, ενώ τάσσονται και υπέρ της ατλαντικής κατεύθυνσης.

Εν συνεχεία, ο Πάνος Καμμένος σημείωσε ότι οι ΑΝΕΛ «ξεκάθαρα κατήγγειλαν τους ναζιστές» και ο ίδιος ξεκάθαρα σε όλες τις ομιλίες του έλεγε ότι πραγματικοί σύμμαχοι της Ελλάδας ήταν μόνο οι ΗΠΑ, ενώ οι Ευρωπαίοι φέρθηκαν ως σκληροί πιστωτές.

Στην παρατήρηση ότι συμμετείχε σε κυβέρνηση που εφάρμοσε ευρωπαϊκό μνημόνιο στο οποίο «μας οδήγησαν οι Βρυξέλλες και το Βερολίνο» απάντησε λέγοντας ότι «μας οδήγησαν πιέζοντάς μας, παράτυπα, αντιευρωπαϊκά και με μια λογική επικυρίαρχου κράτους, της Γερμανίας», σημειώνοντας ότι αυτά τα έχει πει και δημόσια και στα συμβούλια υπουργών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ, δήλωσε ότι το κόμμα του είναι η μόνη ομάδα του δημοκρατικού τόξου μαζί με την Ένωση Κεντρώων που είναι κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών και της παράδοσης του όρου «Μακεδονία», ενώ η ΝΔ είναι με την ίδια θέση που έχει η κυβέρνηση, δηλαδή, τη χρήση του όρου «Μακεδονία» erga omnes.

Επιπρόσθετα, συμπλήρωσε ότι το καλοκαίρι δεν στήριξε την πρόταση μομφής που είχε καταθέσει η ΝΔ, ενώ αντίθετα όταν η κυβέρνηση ζήτησε ψήφο εμπιστοσύνης «και τότε πράγματι μπορούσε να πέσει η κυβέρνηση», οι ΑΝΕΛ δεν την έδωσαν. Ανέφερε ότι η κυβέρνηση τελικά έλαβε ψήφο εμπιστοσύνης «διότι έκανε μεταγραφές βουλευτών» και σημείωσε το «παράδοξο» ότι «το 151 το πέτυχε με την ψήφο του κ. Κόκκαλη ο οποίος έφυγε από τους ΑΝΕΛ, αλλά δεν ψήφισε τη Συμφωνία των Πρεσπών».

«Πρέπει να δούμε ποιός τον έκανε μεταγραφή. Ο ΣΥΡΙΖΑ ή η ΝΔ που δεν ήθελε να πέσει η κυβέρνηση γιατί φοβόταν ότι θα πέσει πάνω της το ζήτημα των Σκοπίων;» διερωτήθηκε ο Π. Καμμένος, προσθέτοντας: «Θα είναι υποψήφιος στην Περιφέρεια ή υποψήφιος της ΝΔ;»

«Μετά τις αποστασίες και τις μεταγραφές βουλευτών, το βασικό είναι ότι χάνω τη δυνατότητα να κάνω αυτό που κάνω από το 1993, να έχω τη δυνατότητα ως πολιτικός αρχηγός να παίρνω το λόγο σε μια συζήτηση κορυφής καθώς και τη συμμετοχή στις νομοπαρασκευαστικές και κοινοβουλευτικού ελέγχου επιτροπές της Βουλής», ανέφερε ο Πάνος Καμμένος χωρίς να αποκρύψει ότι μετά τη συγκεκριμένη εξέλιξη «πέρασε από το μυαλό μου» η σκέψη να παραιτηθεί.

«Η προσπάθεια που έκαναν με επιτυχία ο κ. Βούτσης και ο κ. Τσίπρας ήταν να φιμώσουν τους ΑΝΕΛ στο κύριο βήμα που χρησιμοποιούσαμε και ήταν η Βουλή των Ελλήνων».

Είπε ότι καθυστέρησε να διαγράψει τον κ. Παπαχριστόπουλο διότι «ο ίδιος είχε πει ότι θα παραδώσει την έδρα του στους ΑΝΕΛ. Αλλά δεν μπορούσε από τη στιγμή που ψήφισε υπέρ της εισόδου των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ να τον αφήσει να είναι μέλος της ΚΟ».

Όπως γράφει το Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ανέφερε ότι προτίμησε να πάρει το ρίσκο να μείνει χωρίς ΚΟ γνωρίζοντας ότι είναι στημένη η ερμηνεία του Κανονισμού, παρά να κατηγορηθεί από οποιονδήποτε ότι συνέβαλε στην ψήφιση της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Σημείωσε ότι δεν ζήτησε από κανέναν βουλευτή που ανεξαρτητοποιήθηκε από τους ΑΝΕΛ να επιστρέψει και το ανέφερε αυτό και από το βήμα της Βουλής προκειμένου να μην επιτρέψει σε κανένα να πει ότι είναι αληθινά «τα σενάρια που διακινούνταν από το Μαξίμου ότι δήθεν εγώ παρακαλώ να επιστρέψουν».

Ερωτηθείς σχετικά, είπε ότι την πορεία του Νίκου Νικολόπουλου θα την κρίνει ο ελληνικός λαός και πρόσθεσε ότι του έστειλε το SMS για να δείξει ότι «δεν μπορεί να είσαι και με την κυβέρνηση και με την αντιπολίτευση. Δεν μπορεί να έχεις sites που παίρνουν κρατικές διαφημίσεις και την ίδια στιγμή να είσαι αυτός που χρηματοδοτήθηκε εμμέσως από το ΚΕΕΛΠΝΟ επί κυβερνήσεων ΝΔ και να ζητάς εν συνεχεία τη ψήφο του λαού της Πάτρας για να γίνεις δήμαρχος».

Τόνισε ότι αυτός που τον δικαίωσε τελικά «εν τη ρύμη του λόγου του και μέσα στον πανικό του στην ομιλία του στη Βουλή» ήταν ο ίδιος ο πρωθυπουργός «ο οποίος αποκάλυψε και είναι πρωτοφανές αυτό για τα κοινοβουλευτικά χρονικά, ότι εκείνος έπιασε τους βουλευτές για να αποτρέψει, λέει, να γίνω Σαμαράς».

«Ομολόγησε, δηλαδή, ότι ο ίδιος σχεδίασε την ανατροπή της ΚΟ των ΑΝΕΛ», είπε, ενώ απαντώντας στην παρατήρηση ότι «ο πρωθυπουργός κατήγγειλε ότι αυτό έγινε ως άμυνα δική του (σ.σ.: του Αλ. Τσίπρα) στην προσπάθεια του Π. Καμμένου να ρίξει την κυβέρνηση», υπενθύμισε ότι ο ίδιος ποτέ δεν έκρυψε ότι θα ρίξει τη κυβέρνηση για τη Συμφωνία των Πρεσπών, αντίθετα το είχε πει δημόσια.

Έκανε λόγο για «προαναγγελθείσα αποστασία» προσθέτοντας ότι «γι’ αυτό μίλησα για σχεδιασμό που οδήγησε στην αλλαγή της βούλησης των βουλευτών και της πραγματικής θέσης με την οποία εξελέγησαν με ανταλλάγματα» με αφορμή το ότι κυβερνητικά στελέχη έλεγαν πως “ακόμα κι αν φύγει ο Καμμένος πάλι έχουμε τους 151″».

Πρόσθεσε ότι αυτός ο σχεδιασμός προαναγγέλθηκε από τον Ν. Κοτζιά, τον Ν. Βούτση, τον Ν. Φίλη και όλους εκείνους που έλεγαν ότι και χωρίς τον Καμμένο θα έχουμε κοινοβουλευτική πλειοψηφία.

Τέλος, ανέφερε ότι, όταν σε μια υπόθεση για την οποία έχουν ασκηθεί ποινικές διώξεις δεν ορίζεται ανακριτής επί ενάμιση χρόνο, ο υπουργός Δικαιοσύνης έχει υποχρέωση να πιέσει να οριστεί ανακριτής, σημειώνοντας ότι (σ.σ.: ο υπουργός) «δεν θα παρέμβει στο έργο της Δικαιοσύνης», αλλά «δεν μπορεί να είναι κάποιοι έξω αν είναι ένοχοι και αν είναι αθώοι υπό κατηγορία».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο