Η συνταγή της ημέρας: Φασόλια μαυρομάτικα με μανιτάρια.
Δείτε τα υλικά και τη διαδικασία για τη συνταγή της ημέρας.
Υλικά συνταγής
- 500γρ. φασόλια μαυρομάτικα
- 400γρ. μανιτάρια λευκά κομμένα σε φέτες
- 2 ντομάτες ώριμες κομμένες σε ζάρια
- 6 λιαστές ντομάτες ψιλοκομμένες
- 1 καρότο τριμμένο
- 1 φλιτζ. άνηθος ψιλοκομμένος
- 1 φλιτζ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
- 1 φλιτζ. ελαιόλαδο
- 1 λεμόνι (ο χυμός του)
- 1 κ.σ. πάπρικα γλυκιά
- 1 πρέζα πιπέρι καγιέν
- ¼ κ.γ. μοσχοκάρυδο
- αλάτι
- πιπέρι
Διαδικασία συνταγής
- Βάζουμε τα φασόλια να βράσουν για 5 λεπτά σε κρύο νερό.
- Σουρώνουμε και βάζουμε σε καθαρό νερό να βράσουν για άλλα 15 λεπτά.
- Παράλληλα, σε τηγανάκι ετοιμάζουμε την σύβραση.
- Σοτάρουμε στο μισό ελαιόλαδο το κρεμμύδι, το σκόρδο και μόλις γυαλίσουν προσθέτουμε τα μανιτάρια και το καρότο.
- Μόλις μαραθούν ελαφρά τα μανιτάρια προσθέτουμε το χυμό λεμονιού, τις ντομάτες (φρέσκες και λιαστές), τον άνηθο και τον μαϊντανό.
- Προσθέτουμε και 1 ποτήρι νερό και αφήνουμε για 2-3 λεπτά να σιγοβράσουν.
- Βάζουμε τα φασόλια σε πυρέξ και προσθέτουμε τη σύβραση.
- Καρυκεύουμε με μπαχαρικά και αλάτι και προσθέτουμε αν χρειάζεται, τόσο ζωμό λαχανικών ή νερό όσο να σκεπάζει ίσα-ίσα τα φασόλια.
- Περιχύνουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο μέχρι να μαλακώσουν τα φασόλια (τα μαυρομάτικα θέλουμε λίγο να κρατάνε).
- Σερβίρουμε ζεστό ή χλιαρό το φαγητό.
Πηγή: cooklos.gr