Η συνταγή της ημέρας: Σαλάτα σπανάκι με προσούτο και πορτοκάλι.
Η συνταγή της ημέρας: Δείτε τα υλικά και τη διαδικασία
Υλικά συνταγής
- 150γρ. σπανάκι (αφού το πλυθεί και κοπεί)
- ½ ρίζα μαρούλι
- 2 πορτοκάλια
- 2 φέτες προσούτο
- ½ σκελίδα σκόρδο λιωμένη ή λίγη σκόνη σκόρδου
- 1 πρέζα κόκκινη πάπρικα γλυκιά
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- αλάτι
Διαδικασία συνταγής
- Πλένουμε και κόβουμε το σπανάκι και το μαρούλι. Κόβουμε το ένα πορτοκάλι σε ζάρια και το προσθέτουμε στις σαλάτες.
- Ανακατεύουμε το χυμό του δεύτερου πορτοκαλιού με το σκόρδο, το ελαιόλαδο, την πάπρικα, το φρεσκοτριμμένο πιπέρι και το αλάτι και περιχύνουμε τη σαλάτα.
- Από πάνω, προσθέτουμε το προσούτο κομμένο σε λεπτές λωρίδες. Σερβίρουμε αμέσως.
Πηγή: cooklos.gr