Έκθεση : Τον 17ο αιώνα κατασκευάστηκε ένα έξοχο στιλέτο από νεφρίτη διακοσμημένο με χρυσό για τον Σαχ Τζαχάν, τον αυτοκράτορα που έκτισε το Ταζ Μαχάλ. Δύο αιώνες αργότερα εντάχθηκε στη συλλογή του Σάμιουελ Μορς, εφευρέτη του κώδικα Μορς. Σήμερα είναι ένα από 150 τεχνουργήματα που έχει δανείσει η βασιλική οικογένεια του Κατάρ για την έκθεση «East Meets West: Jewels of the Maharajas from The Al Thani Collection» (Η Ανατολή Συναντά τη Δύση: Κοσμήματα των Μαχαραγιάδων από τη Συλλογή Αλ-Θάνι) στο Μουσείο Λεγεώνας της Τιμής (Τμήμα του Μουσείου Καλών Τεχνών) στο Σαν Φρανσίσκο των ΗΠΑ.
Η έκθεση διερευνά τις πολιτιστικές ανταλλαγές μεταξύ Ινδίας και Ευρώπης από τον 17ο αιώνα μέχρι σήμερα με επίκεντρο τα διαμάντια που εξορύσσονταν στην Ινδία και μεταφέρονταν στη γηραιά ήπειρο έπαιρναν νέα μορφή. Η Συλλογή Αλ Θάνι αποτελείται από ινδικά έργα τέχνης και κοσμήματα και οπλισμό από την περίοδο της Μογγολικής Αυτοκρατορίας έως σήμερα και δημιουργήθηκε από τον Σεΐχη Χαμάντ Μπιν Αμπντουλάχ Αλ Θάνι μέλος της δυναστείας του Κατάρ Αλ Θάνι.
Τα παλαιότερα αντικείμενα χρονολογούνται από το 1526 ,όταν οι Μογγόλοι – μουσουλμανική δυναστεία με ρίζες στην Κεντρική Ασία εισέβαλαν σε τμήματα της βόρειας Ινδίας και ίδρυσαν Αυτοκρατορία. Οι Ευρωπαίοι είχαν ήδη εδραιώσει εμπορικές θέσεις στην Ινδία και οι Μογγόλοι Αυτοκράτορες ήταν γοητευμένοι με την τεχνολογία που χρησιμοποιούσαν για την κατασκευή κοσμημάτων, κυρίως την τεχνική της κοπής πολύτιμων λίθων.
Οι Ευρωπαίοι εντυπωσιάστηκαν από τον πλούτο των Μογγόλων. Για παράδειγμα, στο θησαυροφυλάκιο του αυτοκράτορα Τζαχανγκίρ φυλάσσονταν περισσότερα από πέντε εκατομμύρια καράτια άκοπων διαμαντιών.
Ο Φλαμανδός έμπορος κοσμημάτων τον 16ου αιώνα, Ζακ ντε Κουτρ λέγεται ότι είχε παρατηρήσει ότι ο Τζαχανγκίρ είχε περισσότερα κοσμήματα από τους μονάρχες της Ευρώπης. Οι Μογγόλοι και οι Ευρωπαίοι συνέχισαν να δημιουργούν στενούς δεσμούς, σύμφωνα με τον συνεπιμελητή της έκθεσης, Μάρτιν Τσάπμαν. «Δυτικοί κοσμηματοποιοί και χρυσοχόοι δούλευαν στα παλάτια των Μογγόλων, ενώ οι τεχνικές και οι προτιμήσεις στα ευρωπαϊκά κοσμήματα συνέχισαν να έχουν μεγάλη απήχηση στους Ινδούς πρίγκιπες» ανέφερε o Μάρτιν Τσάπμαν στο CNN.