Η συνταγή της ημέρας: Πανεύκολα αλμυρά μπισκότα
Δείτε τα υλικά και τη διαδικασία για τη συνταγή της ημέρας
Υλικά συνταγής:
- ½ φλιτζ. βούτυρο φρέσκο (σε θερμοκρασία δωματίου)
- ½ φλιτζ. μαργαρίνη (σε θερμοκρασία δωματίου)
- 1 φλιτζ. σπορέλαιο
- 1 φλιτζ. γάλα
- 1½ φλιτζ. κεφαλοτύρι τριμμένο
- 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 αυγό (για άλειμμα)
Διαδικασία συνταγής:
- Σε λεκανάκι, λιώνουμε το βούτυρο και τη μαργαρίνη με το χέρι ή με το μίξερ.
- Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υγρά υλικά και ανακατεύουμε.
- Προσθέτουμε το κεφαλοτύρι και σιγά-σιγά το αλεύρι.
- Προσθέτουμε τόσο αλεύρι, όσο να μην κολλάει η ζύμη στα χέρια μας.
- Πλάθουμε τα μπισκότα σε μπαστουνάκια και τα απλώνουμε σε ελαφρώς λαδωμένη λαδόκολλα.
- Χωρίς λαδόκολλα θα κολλήσουν.
- Χτυπάμε το αυγό ελαφρά και αλείφουμε τα μπισκότα.
- Προαιρετικά, μπορούμε να πασπαλίσουμε με επιπλέον κεφαλοτύρι.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στις αντιστάσεις, στους 180oC, για περίπου 20 λεπτά.
Πηγή: cooklos.gr