Η συνταγή της ημέρας: Ομελέτα με ψητά τοματίνια
Δείτε τα υλικά και τη διαδικασία για τη συνταγή της ημέρας.
Υλικά συνταγής:
για την ομελέτα
- 3 αυγά
- 2 κ.σ. γάλα
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
- για τα τοματίνια
- 6-8 τοματίνια
- 2 κ.σ. φέτα τριμμένη
- 4-5 ελιές χωρίς κουκούτσι
- 1 φρέσκο κρεμμυδάκι
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- πιπέρι
Διαδικασία συνταγής:
- Σε μπολ, σπάμε τα αβγά, τα αλατοπιπερώνουμε και τα χτυπάμε μαζί με το γάλα.
- Σε τηγάνι και σε δυνατή φωτιά βάζουμε το ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθεί, προσθέτουμε το μείγμα που ετοιμάσαμε.
- Ανακατεύουμε στο κέντρο και «σπάμε» την ομελέτα τα πρώτα 30″.
- Μόλις η ομελέτα πάρει ένα απαλό χρυσαφί χρώμα από κάτω και ξεκολλάει από το τηγάνι, την αναποδογυρίζουμε.
- Σε 1 λεπτό τη βγάζουμε.
- Στο ίδιο τηγάνι προσθέτουμε το ελαιόλαδο και το φρέσκο κρεμμύδι.
- Σοτάρουμε να μαραθεί το κρεμμύδι και έπειτα προσθέτουμε τα τοματίνια.
- Σοτάρουμε για 1 λεπτό.
- Καρυκεύουμε με πιπέρι και προσθέτουμε τη φέτα και τις ελιές.
- Φέρνουμε μια δυο βόλτες τα υλικά στο τηγάνι και τα προσθέτουμε στο πιάτο με την ομελέτα.
- Σερβίρουμε αμέσως.
Πηγή: cooklos.gr