Η συνταγή της ημέρας: Κρεατόσουπα
Δείτε τα υλικά και τη διαδικασία για τη συνταγή της ημέρας
Υλικά συνταγής:
για τη σούπα
- 600γρ. μοσχάρι
- 3 καρότα σε ροδέλες
- 2 πατάτες σε κύβους
- 2-3 κλωναράκια σέλινο ψιλοκομμένα
- 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- ⅔ φλιτζ. ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
- για το αυγολέμονο
- 2 αυγά
- 2 λεμόνια (ο χυμός τους)
Διαδικασία συνταγής:
- Καθαρίζουμε και κόβουμε το κρέας σε μικρά κομμάτια και τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα με κρύο νερό να τα σκεπάζει περίπου 3-4 δάχτυλα.
- Αφήνουμε να βράσουν για περίπου 1½ ώρα.
- Ξαφρίζουμε κατά διαστήματα.
- Μόλις περάσουν τα πρώτα 40 λεπτά που βράζει το κρέας προσθέτουμε τα λαχανικά, κατόπιν το λάδι, τις πατάτες, αλάτι και πιπέρι και συνεχίζουμε το βράσιμο για περίπου μισή ώρα ακόμα.
- Αυγοκόβουμε και αποσύρουμε από τη φωτιά.
Πηγή: cooklos.gr