Video

Κακοκαιρία “Φοίβος”: Τεράστια προβλήματα σε όλη την Ελλάδα – Πλημμύρες, λάσπη και διακοπές ρεύματος (vids)

H Κακοκαιρία "Φοίβος" σαρώνει τα πάντα στο διάβα της.

Κακοκαιρία “Φοίβος”: Υπεράνθρωπες προσπάθειες, για να αντιμετωπίσουν πλημμυρικά φαινόμενα, καταβάλλουν το τελευταίο 24ωρο συνεργεία της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, αλλά και δήμων, σε πολλές περιοχές των ορίων ευθύνης τους.

Αναλυτικότερα, σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ζήτησε ο δήμαρχος Παγγαίου, Φίλιππος Αναστασιάδης, να κηρυχθεί ο δήμος, εξαιτίας των εκτεταμένων καταστροφών που προκάλεσαν οι βροχοπτώσεις στην τοπική κοινότητα Χρυσοκάστρου, ενώ έντονα πλημμυρικά φαινόμενα παρουσιάστηκαν και στην παραλία Οφρυνίου, όπου πλημμύρισαν κατοικίες και επαγγελματικοί χώροι.

Όπως γράφει το xanthinews.gr στον  δήμο Τοπείρου, υπερχείλισε ο ποταμός Νέστος και πλημμύρισαν οικισμοί του κάμπου, χωρίς, ωστόσο, να προκληθούν σημαντικά προβλήματα.

Προβλήματα υπήρξαν και στον δήμο Νευροκοπίου με τις αρχές να είναι σε ετοιμότητα.

Σε πλήρη επιφυλακή είναι οι Αρχές, τόσο στον δήμο Δοξάτου, όσο και μέσα στην πόλη της Δράμας, καθώς από την υπερχείλιση των χειμάρρων παρουσιάζονται σε πολλά σημεία πλημμυρικά φαινόμενα και χρειάζεται προσοχή από τους οδηγούς.

Ο “Φοίβος” χτύπησε και την Κοζάνη με ισχυρούς ανέμους και χιονόπτωση.

Γι αρκετή ώρα, το κέντρο και πολλές περιοχές της Κοζάνης βυθίστηκαν στο σκοτάδι καθώς σημειώθηκε διακοπή ρεύματος.

Χαρακτηριστικό είναι ότι λόγο της ξεριζώθηκε και έπεσε στο δρόμο ένα μεγάλο δέντρο που βρισκόταν εδώ και χρόνια στον αύλειο χώρο του ΕΒΕ της πόλης. Μάλιστα, ο κορμός ήταν τόσο βαρύς, που με την πτώση του έσπασαν τα κάγκελα της περίφραξης του Επιμελητηρίου.

Ο “Φοίβος” και στην Αργολίδα

Προβλήματα από την κακοκαιρία προκλήθηκαν και στην Αργολίδα. Χαρακτηριστικό παράδειγμα ότι η θάλασσα του Αργολικού άλλαξε χρώμα από την λάσπη και τα φερτά υλικά που πέφτουν στον Αργολικό κόλπο μέσω του ποταμού Πάνιτσα.

  • Δείτε το σχετικό βίντεο:

Η θάλασσα σε ένα πολύ μεγάλο τμήμα της έχει μετατραπεί σε βούρκο καθώς η λάσπη που πέφτει μαζί με τα ορμητικά νερά έχει καλύψει μεγάλο μέρος του πυθμένα.

Από την άλλη, σε μια απέραντη λίμνη έχει μετατραπεί η περιοχή του Τημενίου ανάμεσα στη Νέα Κίο και τους Μύλους στην Αργολίδα. Πρόκειται για μια πανέμορφη περιοχή οικολογικού ενδιαφέροντος και προστατευόμενη για την άγρια πανίδα και χλωρίδα που φιλοξενεί.

Οι συνεχόμενες βροχοπτώσεις έχουν μετατρέψει την περιοχή σε… θάλασσα, ενώ έχουν πλημμυρίσει και αγροτικοί δρόμοι μέσα στους μικρούς οικισμούς που υπάρχουν στην περιοχή.

Επικίνδυνη για την διέλευση των οχημάτων παντός τύπου έχει γίνει η παραλιακή οδός από τη Νέα Κίο μέχρι τους Μύλους στην Αργολίδα.

Τα μεγάλα κύματα από τους θυελλώδεις άνεμους που πνέουν στον Αργολικό κόλπο έχουν ξεβράσει στο οδόστρωμα πέτρες από τη θάλασσα με αποτέλεσμα η διέλευση των οχημάτων να γίνεται σε ορισμένα σημεία επικίνδυνη για τους οδηγούς.

Προβλήματα και στη Μεσσηνία

Πλημμύρες και προβλήματα στους δρόμους προκάλεσε το πέρασμα της κακοκαιρίας από τη Μεσσηνία.

Αναλυτικότερα, διεκόπη η κυκλοφορία στην 7η επαρχιακή οδό και καθίζηση στον εθνικό δρόμο Καλαμάτα – Σπάρτη στον Ταΰγετο. Στην ίδια περιοχή πλημμύρισαν και κτήματα.

Σε πολλούς άλλους δρόμους η κυκλοφορία διεξαγόταν με δυσκολία, ενώ σημειώθηκαν και πλημμύρες στον ποταμό Πάμισο, στον Άρη και στον Άγιο Φλώρο.

Αναλυτικά όλα τα νέα για την εξέλιξη του καιρού στην ειδική κατηγορία του pagenews.gr με ένα κλικ, εδώ!