Γεύση

Η συνταγή της ημέρας: Μπισκότα με μαρμελάδα

Γλυκιά η συνταγή της ημέρας. Σήμερα φτιάχνουμε μπισκότα με μαρμελάδα!

Η συνταγή της ημέρας: Μπισκότα με μαρμελάδα.

Δείτε τα υλικά και τη διαδικασία για τη συνταγή της ημέρας

Υλικά συνταγής

  • 440γρ. αλεύρι κοσκινισμένο
  • 1½ κ.γ. μπέικιν πάουντερ κοσκινισμένο
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 320γρ. βούτυρο φρέσκο
  • 210γρ. ζάχαρη
  • 1 αυγό μεγάλο
  • 1 κ.σ. γάλα
  • 2 πορτοκάλια (ξύσμα)
  • 2 βανίλιες
  • μαρμελάδα της αρεσκείας μας

Διαδικασία συνταγής

Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη για 4-5 λεπτά. Προσθέτουμε το ξύσμα πορτοκαλιού και το αυγό και συνεχίζουμε το χτύπημα για 1 λεπτό.

Προσθέτουμε το γάλα, το αλάτι, το αλεύρι και το μπέικιν και χτυπάμε με το μίξερ στην πολύ χαμηλή ταχύτητα ή ζυμώνουμε με το χέρι.

Χωρίζουμε τη ζύμη μας σε 2 μπάλες, τυλίγουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για 2 ώρες.

Αλευρώνουμε ένα κομμάτι λαδόκολλα και τη ζύμη από πάνω και ανοίγουμε σε χοντρά φύλλα.

Παίρνουμε κουπάτ της αρεσκείας μας και κόβουμε τα μπισκότα. Σε ταψί βάζουμε λαδόκολλα. Πιέζουμε ελαφρά στο κέντρο το κάθε μπισκότο να κάνουμε μια μικρή λακουβίτσα και βάζουμε μαρμελάδα.

Ψήνουμε τα μπισκότα μας σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 °C, για 15 λεπτά, ανάλογα με τη δύναμη του φούρνου. Να είναι ελαφρώς σκληρά από την κάτω πλευρά. Δεν είναι απαραίτητο να πάρουν χρώμα και δεν πρέπει να είναι σκληρά από πάνω.

Τα αφήνουμε να κρυώσουν στο ταψί πριν τα βγάλουμε.

Πηγή: cooklos.gr