Η συνταγή της ημέρας: Σούπα φασολάδα.
Δείτε τα υλικά και τη διαδικασία για τη συνταγή της ημέρας
Υλικά συνταγής
- 500γρ. φασόλια
- 2 καρότα μεγάλα, κομμένα σε ροδέλες
- 1 κουτί ντομάτα κονκασέ
- 2 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα
- 1/2 σέλινο (ρίζα και φύλλα) ψιλοκομμένο
- ⅔ φλιτζ. ελαιόλαδο
- 1 κ.σ. κόκκινη πάπρικα, γλυκιά
- 1 κ.σ. ρίγανη
- πιπέρι
- αλάτι
Διαδικασία συνταγής
Μια μέρα πριν μαγειρέψουμε τα φασόλια, τα βάζουμε σε μπόλικο, κρύο νερό να μουσκέψουν.
Την επόμενη μέρα πετάμε το νερό και βάζουμε σε κατσαρόλα τα φασόλια με κρύο νερό να βράσουν σε δυνατή φωτιά. Το νερό στα φασόλια δεν πρέπει να είναι πολύ, να τα σκεπάζει περίπου 1 δάχτυλο.
Μόλις πάρουν βράση χαμηλώνουμε στο σιγανό.
Όταν μαλακώσουν (ανάλογα με τα φασόλια αλλάζει και η ώρα, αν είναι “βραστερά” ή όχι) ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά εκτός απο το αλάτι και συνεχίζουμε το βράσιμο σε σιγανή φωτιά.
Ίσως χρειαστεί ενδιάμεσα να προσθέτουμε λίγο νεράκι βραστό ώστε να μην σταματάει η βράση.
Δοκιμάζουμε, όταν μαλακώσουν και τα καρότα ρίχνουμε το αλάτι και αφήνουμε 5 λεπτά να βράσει η σούπα.
Αποσύρουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε.
Πηγή: cooklos.gr