Πολιτική

Καμμένος για Συμφωνία των Πρεσπών: Θα στηρίξει πιθανή πρόταση μομφής της ΝΔ

Καμμένος για Συμφωνία των Πρεσπών: Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ έθεσε έναν συγκεκριμένο όρο στον Κυριάκο Μητσοτάκη, προκειμένου να ψηφίσει την πρόταση μομφής.

Καμμένος για Συμφωνία των Πρεσπών: Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ εμφανίστηκε πρόθυμος να ψηφίσει ενδεχόμενη πρόταση μομφής από τη ΝΔ, εφόσον αυτή αφορά τη συμφωνία.

Αυτό δήλωσε ο Πάνος Καμμένος σε συνομιλία του με κοινοβουλευτικούς συντάκτες την Τρίτη μετά τη συνάντησή του στη Βουλή με τον Τάκη Μπαλτάκο.

Τόνισε, όμως, ξανά τον όρο που είχε θέσει στον Κυριάκο Μητσοτάκη και κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου μετά την αποχώρησή του.

Επανέλαβε, δηλαδή, πως θα στηρίξει μια πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης αρκεί αυτή να αφορά στη Συμφωνία των Πρεσπών και να εξαφανιστεί ο όρος Μακεδονία από μελλοντική λύση.

Ειδικότερα, ο κ. Καμμένος είπε:

«Έχω καλέσει τον κ. Μητσοτάκη να καταθέσουμε από κοινού πρόταση δυσπιστίας με την προϋπόθεση ότι ο ίδιος θα δεσμευτεί να μην υπάρχει ο όρος Μακεδονία σε μελλοντική λύση.

Αν αυτό δεν γίνει θα πρέπει να δω το κείμενο της πρότασης δυσπιστίας και τι αφορά ακριβώς.

Αν η πρόταση δυσπιστίας αφορά στη Συμφωνία των Πρεσπών δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι θα την ψηφίσουμε.

Θα κάνουμε τα πάντα ώστε να μπλοκάρουμε τη Συμφωνία των Πρεσπών».

Συνάντηση Καμμένου – Μπαλτάκου

Ο Πάνος Καμμένος συναντήθηκε στη Βουλή με τον πρώην γραμματέα του υπουργικού Συμβουλίου (επί κυβέρνησης Σαμαρά) Τάκη Μπαλτάκο.

Η συνάντηση αυτή πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των εκλογικών συνεργασιών που προτίθεται να κάνει, όπως είχε πει στη συνέντευξη Τύπου μετά την αποχώρησή του από την κυβέρνηση.

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ είπε χαρακτηριστικά:

«Με τον κ. Μπαλτάκο έχουμε μια στενή σχέση εδώ και χρόνια. Συνεργαστήκαμε στενά στην υπόθεση της Siemens. Έχουμε κοινούς προβληματισμούς.

Η υπόθεση της Συμφωνίας των Πρεσπών μας οδηγεί στο να μοιραστούμε ότι συμπολίτευση και αξιωματική αντιπολίτευση έχουν από κοινού αποφασίσει την παράδοση του ονόματος Μακεδονία, κάτι στο οποίο και οι δυο μας αντιτιθέμεθα.

Κάναμε μια συζήτηση, μοιραστήκαμε τους προβληματισμούς και ξεκινήσαμε έναν διάλογο για το πως μπορούν να βρεθούν οι συνέργειες που θα οδηγήσουν σε μια κοινή προσπάθεια στο μέλλον. Μιλάμε για εκλογική συνεργασία»,