Το “καλέ μου άνθρωπε” ήταν το σήμα κατατεθέν του Θανάση Βέγγου.
Μάλιστα ο αγαπημένος και αείμνηστος ηθοποιός δεν δίστασε να τη χρησιμοποιήσει ακόμη και στο αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου.
Πώς ξεκίνησε το «καλέ μου άνθρωπε»
«Μια ημέρα τυχαία ο Βέγγος έπεσε πάνω σε ζευγάρι ηλικιωμένων. Ο άνδρας αναγνώρισε τον ηθοποιό και τον πλησίασε για του μιλήσει. «Καλέ μου άνθρωπε σ’ ευχαριστώ για τις ταινίες και για το γέλιο που μας χαρίζεις. Όταν σε βλέπω στον κινηματογράφο ξαλαφρώνω για τρεις μέρες από τις έννοιες μου», ανέφερε ο Τάκης Παπαγιαννίδης στη “Μηχανή του χρόνου”.
Τα λόγια του καθώς φαίνεται επηρέασαν σε μεγάλο βαθμό τον Θανάση Βέγγο και μέσα σε αυτή την ειλικρινή έκφραση, βρήκε και ο ίδιος την δική του αλήθεια.»
Ο θεατρικός συγγραφέας Γιώργος Μιχαηλίδης αποκάλυψε τι συνέβη στην Επίδαυρο
«Έρχεται μια μέρα και μου λέει… Βρε Γιώργο, βρε δάσκαλε, κάνε μου μια χάρη. Τον ρωτάω: «Τι θέλεις Θανάση», μου απαντάει: «Άσε με να πω «καλοί μου άνθρωποι», αυτό το περιβόητο σύνθημα του και του απαντώ: «Θανάση μου για όνομα του Θεού, κολλάει κάπου αυτό»; «Έλα δάσκαλε, Γιώργο, κάνε μου τη χάρη αυτή, σε παρακαλώ» επέμεινε.
«Ασε με να το σκεφτώ λίγο και αν βρω κάπου ένα κενό που να κολλάει θα σου το πω», είπα. Το σκέφτηκα πολύ και του λέω: «Θανάση το βρήκα! Εκεί που γυρνάς από πάνω από τον Όλυμπο, εκεί που κάθεσαι και πλένεις τα πόδια σου, εκεί μπορεί να το πεις το «καλοί μου άνθρωποι». «Σε ευχαριστώ δάσκαλε» μου είπε. Όταν ακούστηκε στην Επίδαυρο το «Καλοί μου άνθρωποι» έπεσε το θέατρο από τα γέλια και από τα χειροκροτήματα».