Πολιτισμός

Μουσείο της Ακρόπολης: Αυξάνεται η τιμή του εισιτηρίου τους καλοκαιρινούς μήνες

Μουσείο της Ακρόπολης: Η αύξηση στην τιμή του εισιτηρίου αφορά μόνο τους καλοκαιρινούς μήνες ανακοίνωσε το υπουργείο Πολιτισμού.

Μουσείο της Ακρόπολης: Διπλασιάζεται η τιμή του εισιτηρίου για το μουσείο της Ακρόπολης από φέτος το καλοκαίρι, μετά από απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του που δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ.

Έτσι, από 5 ευρώ που είναι η κανονική τιμή σήμερα (3 ευρώ το μειωμένο εισιτήριο) κατά τη θερινή περίοδο (01/04-31/10) η είσοδος στο μουσείο της Ακρόπολης θα κοστίζει 10 ευρώ και αντίστοιχα 5 ευρώ το μειωμένο εισιτήριο.

Στην ίδια τιμή που ισχύει σήμερα θα διατηρηθεί το εισιτήριο κατά τη χειμερινή περίοδο (01/11-31/03).

Σε τελικό στάδιο βρίσκεται και η έκδοση Κοινής Υπουργικής Απόφασης των Υπουργών Πολιτισμού και Οικονομικών με την οποία προβλέπεται, για πρώτη φορά, η απόδοση ποσοστού 30% των εσόδων από τα εισιτήρια της θερινής περιόδου του Μουσείου της Ακρόπολης στο Υπουργείο Πολιτισμού μέσω του Ταμείου Αρχαιολογικών Πόρων και Απαλλοτριώσεων, με σκοπό τη βελτίωση των εκθεσιακών χώρων των μουσείων του Υπουργείου.

Η επικαιροποίηση της τιμολογιακής πολιτικής των εισιτηρίων του Μουσείου συμπίπτει με την ολοκλήρωση δέκα χρόνων λειτουργίας του.