Γεύση

Η συνταγή της ημέρας: Ριγκατόνι με κόκκινη σάλτσα και λουκάνικο Φρανκφούρτης

Διαφορετική η συνταγή της ημέρας. Σήμερα ετοιμάζουμε ριγκατόνι με κόκκινη σάλτσα και λουκάνικο Φρανκφούρτης.

Η συνταγή της ημέρας: Ριγκατόνι με κόκκινη σάλτσα και λουκάνικο Φρανκφούρτης.

Δείτε τα υλικά και τη διαδικασία για τη συνταγή της ημέρας

Υλικά συνταγής

για τα ζυμαρικά

  • 500γρ. ριγκατόνι ή πένες ριγέ(ένα πακέτο)
  • νερό (5L για το βράσιμο)
  • 50γρ. αλάτι

για τη σάλτσα

  • 500γρ. χυμός ντομάτας εμπορίου ή 400γρ. φρέσκια ή 500γρ. κονκασέ
  • 2 λουκάνικα τύπου Φρανκφούρτης κομμένα σε ροδέλες
  • ⅓ φλιτζ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.γ. ρίγανη
  • 1 κ.γ. ζάχαρη
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • ½ κ.γ. πιπέρι

Διαδικασία συνταγής

*Για τις φρέσκες ντομάτες: μπλανσάρουμε και ψιλοκόβουμε. Εναλλακτικά, χρησιμοποιούμε 500γρ. ντοματίνια κομμένα στα τέσσερα.

  • Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο.
  • Ρίχνουμε τη ντομάτα, τα λουκάνικα, τη ζάχαρη, το αλάτι και το πιπέρι, ανακατεύουμε και σιγοβράζουμε για 15 λεπτά από την ώρα που θα πάρει βράση.
  • Παράλληλα βάζουμε το νερό για τα ζυμαρικά σε άλλη κατσαρόλα. Μόλις πάρει βράση το νερό ρίχνουμε το αλάτι και τα ζυμαρικά και ανακατεύουμε.
  • Στραγγίζουμε στον αναγραφόμενο στο πακέτο χρόνο, κρατάμε όμως λίγο από το νερό που βράσαμε τα ζυμαρικά, περίπου 4-5 κουταλιές της σούπας.
  • Προσθέτουμε στη σάλτσα που ετοιμάζουμε το νερό από τα ζυμαρικά και τα ζυμαρικά. Ανακατεύουμε καλά για 2 λεπτά να απορροφήσουν τα ζυμαρικά τη σάλτσα.
  • Αποσύρουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε.

Πηγή: cooklos.gr