Το φαγητό στο αεροπλάνο είναι κάτι που αρκετοί απ’ όσους ταξιδεύουν το απολαμβάνουν. Μπορεί να μην είναι το πιο… άνετο γεύμα, αλλά για πολλούς που ταξιδεύουν συχνά, είναι ένα γεύμα που μπορεί να σε… κρατήσει για το υπόλοιπο της μέρας.
Πόσα ξέρουμε ή μάλλον πόσα δεν ξέρουμε για το φαγητό στο αεροπλάνο;
Διαβάστε ορισμένα απ’ αυτά:
-
To catering αεροπλάνων είναι μια παγκόσμια επιχείρηση των 13 δις. εκατομμυρίων δολλαρίων.
-
Στις 11 Οκτωβρίου 1919, η Handley-Page σέρβιρε το πρώτο γεύμα σε πτήση από το Λονδίνο στο Παρίσι. Για 3 σελίνια, οι επιβάτες μπορούσαν να αγοράσουν ένα συσκευασμένο γεύμα με σάντουιτς και φρούτο.
-
Σε περίπτωση που μια πτήση έχει καθυστέρηση για πάνω από 6-8 ώρες, όλο το φαγητό πετάγεται για να είναι σίγουρο πως θα είναι ασφαλές.
-
Το φαγητό προετοιμάζεται περίπου 10 ώρες πριν την κατανάλωσή του, πράγμα που σημαίνει ότι δεν είναι ακριβώς… φρέσκο! Είναι απόλυτα ασφαλές, όμως!
-
Σύμφωνα με έρευνα του 2013, οι αεροπορικές εταιρίες χρεώνουν το φαγητό πάνω από 2600% παραπάνω από το σούπερ μάρκετ.
-
Οι πιλότοι τρώνε διαφορετικό γεύμα, προκειμένου να μην πάθουν και οι δύο τροφική δηλητηρίαση ταυτόχρονα.
-
Τα ατομικά τραπεζάκια, σπάνια καθαρίζονται. Μελέτη του 2007 διαπίστωσε ότι το 60% αυτών ήταν θετικό για το βακτήριο, χρυσίζων σταφυλόκοκκος ανθεκτικός στη μεθικιλλίνη.