Γεύση

Η συνταγή της ημέρας: Κοτόπιτα με μανιτάρια

Απολαυστική η συνταγή της ημέρας. Σήμερα ετοιμάζουμε κοτόπιτα με μανιτάρια.

Η συνταγή της ημέρας: Κοτόπιτα με μανιτάρια

Δείτε τα υλικά και τη διαδικασία για τη συνταγή της ημέρας.

Υλικά συνταγής:

  • 1 πακέτο φύλλο χωριάτικο εμπορίου (450γρ. – 500γρ.)
  • 1 στήθος κοτόπουλου
  • 4 μεγάλα μανιτάρια άσπρα κομμένα σε φέτες
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 φλιτζ. κρέμα γάλακτος
  • 1 φλιτζ. κεφαλοτύρι τριμμένο
  • 1 κ.γ. μοσχοκάρυδο
  • ½ φλιτζ. ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. μαργαρίνη
  • 3 κ.σ. βούτυρο
  • αλάτι
  • πιπέρι

Διαδικασία συνταγής:

  • Βράζουμε για 20 λεπτά το κοτόπουλο και στη συνέχεια το ψιλοκόβουμε.
  • Κάνουμε τη γέμιση: σοτάρουμε στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι και προσθέτουμε τα μανιτάρια.
  • Σοτάρουμε μέχρι να μαραθούν και να βγάλουν τα υγρά τους και προσθέτουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου.
  • Συνεχίζουμε το σοτάρισμα για μερικά λεπτά και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και τα μπαχαρικά.
  • Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το κεφαλοτύρι και ανακατεύουμε.
  • Συνεχίζουμε με τη διαδικασία για την πίτα.
  • Βουτυρώνουμε το ταψί.
  • Λιώνουμε το βούτυρο και τη μαργαρίνη μαζί σε μπρίκι ή σε μικρό κατσαρολάκι.
  • Βάζουμε ένα φύλλο στο ταψί απλωμένο ώστε να κλείσουμε στο τέλος την πίτα από πάνω.
  • Βουτυρώνουμε με πινελάκι.
  • Βάζουμε δεύτερο φύλλο χωρίς να το απλώσουμε δεν μας πειράζει αν το ”τσαλακώσουμε” και βουτυρώνουμε.
  • Συνεχίζουμε με άλλα δύο φύλλα.
  • Βάζουμε τη μισή γέμιση και απλώνουμε να έχει παντού.
  • Απλώνουμε ένα ακόμη φύλλο από πάνω, προσθέτουμε την υπόλοιπη γέμιση και συνεχίζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα.
  • Βουτυρώνουμε καλά και τις άκρες και κλείνουμε τα υπόλοιπα φύλλα από πάνω.
  • Βουτυρώνουμε και κόβουμε σε κομμάτια ανάλογα με το μέγεθος που τα θέλουμε.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200οC μέχρι να ροδίσει το φύλλο.

Πηγή: cooklos.gr