Η συνταγή της ημέρας: Σπανακόρυζο με μπασμάτι και μπούκοβο.
Σπανακόρυζο με μπασμάτι και μπούκοβο: Υλικά συνταγής
- 1 κιλό σπανάκι χοντροκομμένο
- 1 φλιτζ. ελληνικού καφέ ρύζι μπασμάτι
- 2 κρεμμύδια ξερά τριμμένα
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
- 1 καρότο τριμμένο
- 1 ξύλο κανέλας
- 750ml ζωμός λαχανικών ή νερό
- ⅓ φλιτζ. ελαιόλαδο
- 1 κούπα άνηθος ψιλοκομμένος
- 1 κ.γ. γεμάτη μπούκοβο
- 2 λεμόνια (ο χυμός τους)
- αλάτι
- πιπέρι
Διαδικασία συνταγής
- Σοτάρουμε στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι (ξερό και φρέσκο) για 2 λεπτά.
- Προσθέτουμε το σπανάκι και το καρότο και σοτάρουμε μέχρι να μαραθεί.
- Έπειτα προσθέτουμε το ρύζι και ανακατεύουμε.
- Προσθέτουμε το ζωμό ζεστό, το αλάτι, το πιπέρι, το μπούκοβο και την κανέλα.
- Βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 15 λεπτά. Προσθέτουμε τον άνηθο και το λεμόνι και αποσύρουμε από τη φωτιά.
- Σερβίρουμε με λίγο επιπλέον ελαιόλαδο και γιαούρτι στραγγιστό προαιρετικά.
Πηγή: cooklos.gr