Κόσμος

Ομαδικός βιασμός στην Ισπανία: Νεαρή βιάστηκε από τέσσερις άνδρες την Πρωτοχρονιά

Τέσσερις συλλήψεις για ομαδικό βιασμό στην Ισπανία.

Πρωτοχρονιά… εφιάλτης για μια νεαρή κοπέλα η οποία φέρεται να έπεσε θύμα ομαδικού βιασμού στην Ισπανία από 4 άνδρες με καταγωγή από το Εκουαδόρ.

Οι τέσσερις νεαροί συνελήφθησαν την Πρωτοχρονιά και οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα, ο οποίος εισηγήθηκε την κράτησή τους. Η επίθεση φέρεται να έγινε σε βάρος μία 19χρονης που είχε βρεθεί ημίγυμνη σε ημιυπόγειο της κοινότητας Καλιόσο ντ’ Ενσαρία, σε κατάσταση μέθης και ανίκανη να δηλώσει πού ήταν το σπίτι της.

Μάλιστα, ο ένας από τους κατηγορούμενους (ένας 22χρονος) είναι γνωστός στις Αρχές για περιστατικά σεξουαλικής βίας και σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων, αφού είχε κακοποιήσει τον περασμένο Οκτώβριο άλλη μία γυναίκα, η οποία υπέβαλε μήνυση, προσθέτει η Πολιτοφυλακή.

Οι ύποπτοι, που φέρονται να έχουν περάσει το βράδυ με το φερόμενο ως θύμα τους, ενδέχεται να έχουν κακοποιήσει σεξουαλικά και άλλες δύο γυναίκες, αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση χωρίς να παρατίθενται όμως άλλες λεπτομέρειες.

Μάλιστα οι θεωρούμενοι ως δράστες φέρεται επίσης να έχουν κινηματογραφήσει την πράξη τους, σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύονται στον ισπανικό Τύπο που θυμίζει την υπόθεση της «Αγέλης».

Θυμίζουμε ότι τότε, πέντε νεαροί είχαν κακοποιήσει μία νεαρή στη σκάλα ενός κτιρίου κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων της γιορτής του Σαν Φερμίν στην Παμπλόνα και κατόπιν ανέβασαν στο WhatsApp τις σκηνές του βιασμού.

Και οι πέντε καταδικάστηκαν σε ποινή με αρκετή επιείκεια , που προκάλεσε αγανάκτηση στην κοινή γνώμη κι έβγαλε χιλιάδες γυναίκες στους δρόμους της Ισπανίας.

Τον περασμένο Ιούλιο, η σοσιαλιστική κυβέρνηση ανακοίνωσε την πρόθεσή της να μεταρρυθμίσει επί το αυστηρότερον τον ποινικό κώδικα στο σημείο αυτό, εισάγοντας την αρχή της σαφούς συναίνεσης στο σεξ, κατά τα πρότυπα της Σουηδίας, όπου κάθε σεξουαλική πράξη χωρίς σαφή συναίνεση θεωρείται βιασμός.