Η συνταγή της ημέρας: Ψαρόσουπα με μυλοκόπι και μπακαλιάρο.
Υλικά συνταγής
1 κιλό ψάρια (1 μυλοπόπι μεσαίου μεγέθους και 1-2 μπακαλιαράκια μικρά)
1½ λίτρο νερό
2 πατάτες
2 καρότα
1 μικρή σελινόριζα
1 κ.γ. τζίντζερ τριμμένο (προαιρετικά)
1 κρεμμύδι
1 πιπεριά
½φλιτζ. ελαιόλαδο
2-3 λεμόνια (ο χυμός τους)
αλάτι
πιπέρι
Διαδικασία συνταγής
Πλένουμε και καθαρίζουμε τα ψάρια από λέπια και εντόσθια. Βάζουμε σε κατσαρόλα το νερό, 1 κοφτή κουταλιά της σούπας αλάτι, 1 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι και τα ψάρια. Αφήνουμε να βράσουν για 10-15 λεπτά (από την ώρα που θα αρχίσει να βράζει το νερό).
Όταν τα ψάρια είναι έτοιμα τα αποσύρουμε από την κατσαρόλα και τα βάζουμε σε πιατέλα. Σε άλλη κατσαρόλα σοτάρουμε στο ελαιόλαδο τα λαχανικά κομμένα σε κομμάτια μεσαίου μεγέθους. Περνάμε από σήτα το ζωμό των ψαριών για να μην μείνει μέσα κανένα κοκκαλάκι και τον προσθέτουμε στα λαχανικά.
Αφήνουμε τα λαχανικά να βράσουν. Προς το τέλος, προσθέτουμε το χυμό λεμονιού.
Πολτοποιούμε τα λαχανικά με ραβδομπλέντερ ή μούλτι. Σερβίρουμε ξεχωριστά τη σούπα από τα ψάρια ή τα προσθέτουμε στο κάθε πιάτο καθαρισμένα.
Πηγή: cooklos.gr