Η συνταγή της ημέρας: Ρύζι με μαύρες σταφίδες και κουκουνάρι
Δείτε τα υλικά και τη διαδικασία για τη συνταγή της ημέρας.
Υλικά συνταγής:
- 2 φλιτζ. ρύζι μπονέτ
- 5 φλιτζ. ζωμός κοτόπουλου ή λαχανικών
- 2 σφηνοπότηρα κρασί λευκό
- ½ φλιτζ. σταφίδα μαύρη
- 6 κ.σ. κουκουνάρι
- ¼ κ.γ. μοσχοκάρυδο
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
Διαδικασία συνταγής
- Πλένουμε το ρύζι και το στραγγίζουμε.
- Καβουρδίζουμε σε κατσαρόλα το κουκουνάρι και προσθέτουμε τις σταφίδες, το μοσχοκάρυδο, αλάτι, πιπέρι και το ρύζι.
- Σβήνουμε το ρύζι με το κρασί και 2 λεπτά αργότερα προσθέτουμε το ζωμό.
- Μόλις πάρει βράση το ρύζι, χαμηλώνουμε την θερμοκρασία στο μισό και αφήνουμε να σιγοβράσει μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά ενώ έχει ζωμό ακόμη το ρύζι και αφήνουμε το ρύζι να ρουφήξει όλο το ζωμό για περίπου 10 λεπτά.
- Αν θέλουμε να σερβίρουμε το ρύζι σε γιορτινό τραπέζι του δίνουμε σχήμα σε φόρμα κέικ.
Πηγή: cooklos.gr