Η βασιλόπιτα γίγας έχει αρχίσει να παρασκευάζεται από το πρωί, θα στηθεί σε κεντρικό δρόμο στο Περιστέρι και θα κοπεί και θα διανεμηθεί στις 6.00 το απόγευμα στους πολίτες που θα παρευρεθούν στην εκδήλωση του Δήμου.
Την βασιλόπιτα γίγας έφτιαξε και φέτος η Συντεχνία Αρτοποιών Αθηνών, Προαστίων και Περιχώρων σε συνεργασία με το Δήμο Περιστερίου.
Σε μια μοναδική γιορτή, την Κυριακή 30 Δεκεμβρίου στην πλατεία Δημαρχείου, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να γευτούν τη μεγαλύτερη βασιλόπιτα με περισσότερα από 20.000 κομμάτια και 200 φλουριά που θα αντιστοιχούν σε δώρα.
Η βασιλόπιτα θα ξεπερνάει τα 240 τετραγωνικά μέτρα και τους 3,5 τόνους βάρος.
Αναλυτικά τα υλικά που χρησιμοποιήθηκαν για τη δημιουργία της βασιλόπιτας:
- 1.200 kg Αλεύρι Ζαχαροπλαστικής,
- 600 kg Μαργαρίνη λευκή,
- 470 kg Ζάχαρη,
- 440 kg γιαούρτι,
- 160 kg άχνη,
- 60 kg μπέικιν Πάουντερ,
- 470 αυγά,
- 750 πορτοκάλια,
- 40 kg ηλιέλαιο,
- 60 kg κονιάκ,
- 1,5 κουτί βανίλια.