Η συνταγή της ημέρας: Βιενέζικη βασιλόπιτα.
Βιενέζικη βασιλόπιτα: Δείτε τα υλικά και τη διαδικασία για τη συνταγή της ημέρας.
Υλικά συνταγής
- 250γρ. μαργαρίνη
- 3 αυγά
- 2 κούπες ζάχαρη
- 3 κούπες αλεύρι
- 4 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 1 κεσεδάκι γιαούρτι
- ½ κούπα χυμός λεμονιού και πορτοκαλιού
- 1 κ.γ. ξύσμα λεμονιού
- 1 κ.γ. ξύσμα πορτοκαλιού
- 4 κ.σ. καρύδια σπασμένα
- 4 κ.σ. αμύγδαλα σπασμένα
- 4 κ.σ. σταφίδες
- 4 κ.σ. κουβερτούρα
- 4 κ.σ. ινδική καρύδα
Διαδικασία συνταγής
- Βουτυρώνουμε το ταψάκι που θα χρησιμοποιήσουμε και προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C.
- Αναμιγνύουμε σε μπολ το αλεύρι και το μπέικιν. Με μίξερ χτυπάμε τη ζάχαρη με το βούτυρο μέχρι να αφρατέψουν.
- Προσθέτουμε το γιαούρτι και έπειτα προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά, και εναλλάξ το αλεύρι με το μπέικιν και το χυμό λεμονιού πορτοκαλιού.
- Προσθέτουμε τα καρύδια, τα αμύγδαλα, τις σταφίδες, την κουβερτούρα σπασμένη σε κομμάτια και την ινδική καρύδα αφού πρώτα τα ανακατέψουμε με λίγο αλεύρι.
- Ανακατεύουμε και αδειάζουμε στο βουτυρωμένο ταψί. Ψήνουμε για περίπου 45 λεπτά.
- Αφού κρυώσει ξεφορμάρουμε. Πασπαλίζουμε προαιρετικά με άχνη ζάχαρη.
Πηγή: cooklos.gr