Η συνταγή της ημέρας: Τάρτα με τέσσερα τυριά.
Υλικά συνταγής
για τη τάρτα
- 250γρ. αλεύρι
- 1 αυγό
- 125γρ. φρέσκο βούτυρο
- 3 κ.σ. κρύο νερό
- 1 κ.γ. αλάτι
- λίγο βούτυρο για το άλειμμα της ταρτιέρας
για τη γέμιση
- 1 φλιτζ. φέτα τριμμένη
- ½ φλιτζ. μανούρι τριμμένο
- 1 φλιτζ. τυρί κρέμα
- 1 φλιτζ. κεφαλοτύρι τριμμένο
- 1 πιπεριά κόκκινη κομμένη σε φέτες
- 1 αυγό
- 200ml κρέμα γάλακτος
- ½ κ.γ. μοσχοκάρυδο
- πιπέρι φρεσκοτριμμένο
- ρίγανη
Διαδικασία συνταγής
- Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το βάζουμε σε παγωμένη επιφάνεια μαζί με το αλάτι. Προσθέτουμε το βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου και τα υπόλοιπα υλικά για τη ζύμη. Ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
- Φτιάχνουμε με τη ζύμη μια μπάλα και τη βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα.
- Στη συνέχεια ανοίγουμε με το χέρι τη ζύμη μέσα σε βουτυρωμένη ταρτιέρα με διάμετρο 23 εκατοστά, φέρνοντας τις άκρες της ζύμης μέχρι την άκρη της ταρτιέρας.
- Τρυπάμε με πιρούνι την επιφάνεια της τάρτας και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C μέχρι να ροδίσει ελαφρά. Αφήνουμε να κρυώσει.
- Χτυπάμε το αυγό και ανακατεύουμε με την κρέμα γάλακτος. Προσθέτουμε τα τυριά και καρυκεύουμε με πιπέρι, ρίγανη και μοσχοκάρυδο. Ανακατεύουμε και απλώνουμε στην τάρτα. Από πάνω απλώνουμε την πιπεριά.
- Ψήνουμε για περίπου 30 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C. Αφήνουμε λίγο να κρυώσει πριν την μεταφέρουμε σε πιατέλα και την κόψουμε.
Πηγή: cooklos.gr