Γεύση

Η συνταγή της ημέρας: Κρέπες με σπανάκι και μανιτάρια

Πρωτότυπη η συνταγή της ημέρας. Σήμερα ετοιμάζουμε κρέπες με σπανάκι και μανιτάρια.

Η συνταγή της ημέρας: Κρέπες με σπανάκι και μανιτάρια

Δείτε τα υλικά και τη διαδικασία για τη συνταγή της ημέρας.

Υλικά συνταγής:

  • για τις κρέπες
  • 2 ½ φλιτζ. γάλα
  • 2 φλιτζ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 3 αυγά
  • ½ κ.γ. αλάτι
  • 1 κ.γ. ζάχαρη
  • 2 κ.σ. μαργαρίνη (λιωμένη και κρύα)
  • λίγο βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου) για το βουτύρωμα του τηγανιού
  • για τη γέμιση
  • 1 κιλό σπανάκι πλυμένο και ψιλοκομμένο
  • 1 ματσάκι φρέσκο κρεμμυδάκι
  • 1 μέτριο ξερό κρεμμύδι
  • 1 ματσάκι άνηθος
  • ½ φλιτζ. ψιλοκομμένα μανιτάρια λευκά
  • 1 φλιτζ. μυζήθρα
  • 1 φλιτζ. κίτρινο τυρί τριμμένο
  • 2 αυγά
  • για το πυρέξ
  • λίγο βούτυρο για το πυρέξ
  • 200ml κρέμα γάλακτος
  • ¼ κ.γ. μοσχοκάρυδο
  • 1 φλιτζ. κεφαλοτύρι ή μιξ κίτρινων τυριών

Διαδικασία συνταγής

  • Ετοιμάζουμε πρώτα τις κρέπες.
  • Σε βαθύ μπολ χτυπάμε τα αυγά και στη συνέχεια προσθέτουμε το αλάτι, τη ζάχαρη και λίγο-λίγο το γάλα.
  • Συνεχίζουμε ρίχνοντας λίγο-λίγο το αλεύρι και ανακατεύουμε με το σύρμα μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα.
  • Πριν το χρησιμοποιήσουμε, το ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε 1 κουταλιά της σούπας κρύο νερό.
  • Ζεσταίνουμε την κρεπιέρα ή ένα αντικολλητικό τηγάνι 18-20 εκ. και το βουτυρώνουμε κάθε φορά που θα ψήσουμε μια κρέπα.
  • Αν χρησιμοποιούμε τηγάνι αρχικά, βάζουμε το μάτι στο δυνατό και μόλις ζεσταθεί ρίχνουμε την πρώτη δόση από το μείγμα.
  • Κατεβάζουμε σε μέτρια φωτιά και συνεχίζουμε με την επόμενη δόση.
  • Τηγανίζουμε και από τις δύο πλευρές μέχρι να ψηθεί, αλλά όχι να πάρει έντονο χρώμα η κρέπα μας.
  • Έπειτα ή ταυτόχρονα ετοιμάζουμε τη γέμιση.
  • Σοτάρουμε τα κρεμμύδια με 2 κουταλιές βούτυρο και προσθέτουμε τα μανιτάρια και το σπανάκι μέχρι να φύγουν όλα τα υγρά, τέλος ρίχνουμε αλάτι πιπέρι.
  • Αφού κρυώσει η γέμιση ρίχνουμε τα αυγά χτυπημένα και τα τυριά.
  • Γεμίζουμε τις κρέπες και τις τοποθετούμε σε βουτυρωμένο πυρέξ.
  • Περιχύνουμε με κρέμα γάλακτος και τριμμένο τυρί.
  • Τις ψήνουμε στην αρχή σκεπασμένες με αλουμινόχαρτο για 45 λεπτά στους 160oC.
  • Έπειτα τις αφήνουμε σε δυνατή θερμοκρασία να πάρουν λίγο χρώμα.

Πηγή: cooklos.gr