Η συνταγή της ημέρας: Κρέπες με σπανάκι και μανιτάρια
Δείτε τα υλικά και τη διαδικασία για τη συνταγή της ημέρας.
Υλικά συνταγής:
- για τις κρέπες
- 2 ½ φλιτζ. γάλα
- 2 φλιτζ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 3 αυγά
- ½ κ.γ. αλάτι
- 1 κ.γ. ζάχαρη
- 2 κ.σ. μαργαρίνη (λιωμένη και κρύα)
- λίγο βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου) για το βουτύρωμα του τηγανιού
- για τη γέμιση
- 1 κιλό σπανάκι πλυμένο και ψιλοκομμένο
- 1 ματσάκι φρέσκο κρεμμυδάκι
- 1 μέτριο ξερό κρεμμύδι
- 1 ματσάκι άνηθος
- ½ φλιτζ. ψιλοκομμένα μανιτάρια λευκά
- 1 φλιτζ. μυζήθρα
- 1 φλιτζ. κίτρινο τυρί τριμμένο
- 2 αυγά
- για το πυρέξ
- λίγο βούτυρο για το πυρέξ
- 200ml κρέμα γάλακτος
- ¼ κ.γ. μοσχοκάρυδο
- 1 φλιτζ. κεφαλοτύρι ή μιξ κίτρινων τυριών
Διαδικασία συνταγής
- Ετοιμάζουμε πρώτα τις κρέπες.
- Σε βαθύ μπολ χτυπάμε τα αυγά και στη συνέχεια προσθέτουμε το αλάτι, τη ζάχαρη και λίγο-λίγο το γάλα.
- Συνεχίζουμε ρίχνοντας λίγο-λίγο το αλεύρι και ανακατεύουμε με το σύρμα μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα.
- Πριν το χρησιμοποιήσουμε, το ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε 1 κουταλιά της σούπας κρύο νερό.
- Ζεσταίνουμε την κρεπιέρα ή ένα αντικολλητικό τηγάνι 18-20 εκ. και το βουτυρώνουμε κάθε φορά που θα ψήσουμε μια κρέπα.
- Αν χρησιμοποιούμε τηγάνι αρχικά, βάζουμε το μάτι στο δυνατό και μόλις ζεσταθεί ρίχνουμε την πρώτη δόση από το μείγμα.
- Κατεβάζουμε σε μέτρια φωτιά και συνεχίζουμε με την επόμενη δόση.
- Τηγανίζουμε και από τις δύο πλευρές μέχρι να ψηθεί, αλλά όχι να πάρει έντονο χρώμα η κρέπα μας.
- Έπειτα ή ταυτόχρονα ετοιμάζουμε τη γέμιση.
- Σοτάρουμε τα κρεμμύδια με 2 κουταλιές βούτυρο και προσθέτουμε τα μανιτάρια και το σπανάκι μέχρι να φύγουν όλα τα υγρά, τέλος ρίχνουμε αλάτι πιπέρι.
- Αφού κρυώσει η γέμιση ρίχνουμε τα αυγά χτυπημένα και τα τυριά.
- Γεμίζουμε τις κρέπες και τις τοποθετούμε σε βουτυρωμένο πυρέξ.
- Περιχύνουμε με κρέμα γάλακτος και τριμμένο τυρί.
- Τις ψήνουμε στην αρχή σκεπασμένες με αλουμινόχαρτο για 45 λεπτά στους 160oC.
- Έπειτα τις αφήνουμε σε δυνατή θερμοκρασία να πάρουν λίγο χρώμα.
Πηγή: cooklos.gr