Η συνταγή της ημέρας: Πουρές γλυκοπατάτας

Η συνταγή της ημέρας: Πουρές γλυκοπατάτας
Νόστιμη η συνταγή της ημέρας. Σήμερα ετοιμάζουμε πουρέ γλυκοπατάτας.

Η συνταγή της ημέρας: Πουρές γλυκοπατάτας.

Πουρές γλυκοπατάτας: Δείτε τα υλικά και τη διαδικασία για τη συνταγή της ημέρας.

Sweet potatoes with orange flesh (rich source of vitamin A)

Υλικά συνταγής

  • 1700γρ. γλυκοπατάτες
  • 300γρ. πατάτες
  • 2 κ.σ. φρέσκο βούτυρο
  • 2 κ.σ. αλεύρι
  • 100γρ. κεφαλοτύρι τριμμένο
  • 1-1½ φλιτζ. γάλα
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • ¼ κ.γ. μοσχοκάρυδο

Διαδικασία συνταγής

  • Πλένουμε τις πατάτες καλά και τις βάζουμε να βράσουν σε νερό ή ζωμό με αρκετό αλάτι για περίπου 40 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.
  • Τις ξεφλουδίζουμε και τις αφήνουμε σε τρυπητό να στραγγίσουν τα υγρά τους για τουλάχιστον 2 ώρες.
  • Αν τον πουρέ τον θέλουμε για μεγάλο τραπέζι μπορούμε να βράσουμε τις πατάτες από την προηγούμενη και να τις αφήσουμε στο τρυπητό στο ψυγείο.
  • Περνάμε τις πατάτες από μύλο λαχανικών ή τις διαλύουμε σε μίξερ ή με ραβδομπλέντερ.
  • Βάζουμε σε κατσαρόλα το βούτυρο να λιώσει, προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  • Προσθέτουμε το 1 φλιτζάνι γάλα και ανακατεύουμε με σύρμα για να μη σβολιάσει.
  • Προσθέτουμε το μοσχοκάρυδο, αλάτι, και πιπέρι.
  • Προσθέτουμε τον πουρέ γλυκοπατάτας και πατάτας και το κεφαλοτύρι στην κρέμα.
  • Ανακατεύουμε και αν είναι πολύ σφιχτός ο πουρές προσθέτουμε λίγο γάλα ακόμη.
  • Σερβίρουμε με κρέατα, κυνήγια και ψάρια.

Πηγή: cooklos.gr

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play