Η συνταγή της ημέρας: Χριστουγεννιάτικα μπισκότα με ζαχαρόπαστα
Μπισκότα με ζαχαρόπαστα: Δείτε τα υλικά και τη διαδικασία για τη συνταγή της ημέρας.
Υλικά συνταγής
- 440γρ. αλεύρι κοσκινισμένο
- 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ κοσκινισμένο
- 1 πρέζα αλάτι
- 320γρ. βούτυρο φρέσκο
- 210γρ. ζάχαρη
- 1 αυγό μεγάλο
- 1 κ.σ. γάλα
- 2 πορτοκάλια (ξύσμα)
- 1 βανίλια
για το στόλισμα
- 600-700γρ. πράσινη ζαχαρόπαστα (ή άλλο χρώμα της αρεσκείας σας)
- τρούφα
Μπισκότα με ζαχαρόπαστα: Διαδικασία συνταγής
- Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη για 4-5 λεπτά. Προσθέτουμε το ξύσμα πορτοκαλιού και το αυγό και συνεχίζουμε το χτύπημα για 1 λεπτό.
- Προσθέτουμε το γάλα, το αλάτι, το αλεύρι και το μπέικιν και χτυπάμε με το μίξερ στην πολύ χαμηλή ταχύτητα ή ζυμώνουμε με το χέρι.
- Χωρίζουμε τη ζύμη μας σε 2 μπάλες, τυλίγουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για 2 ώρες.
- Αλευρώνουμε ένα κομμάτι λαδόκολλα και τη ζύμη από πάνω και ανοίγουμε σε χοντρά φύλλα.
- Παίρνουμε κουπάτ δεντράκια και κόβουμε τα μπισκότα. Σε ταψί βάζουμε λαδόκολλα και προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 °C.
- Ψήνουμε τα μπισκότα μας για 15 λεπτά περίπου, ανάλογα με τη δύναμη του φούρνου.
- Να είναι σκληρά από την κάτω πλευρά. Δεν είναι απαραίτητο να πάρουν χρώμα.
- Τα αφήνουμε να κρυώσουν στο ταψί πριν τα βγάλουμε.
- Ανοίγουμε τη ζαχαρόπαστα σε λεπτό φύλλο και κόβουμε σε δεντράκια με το ίδιο κουπάτ που χρησιμοποιήσαμε για τα μπισκότα.
- Βάζουμε σε ένα ποτηράκι λίγο νερό. Αλείφουμε την κάτω πλευρά της ζαχαρόπαστας με λίγο νεράκι και την κολλάμε πάνω στο μπισκότο.
- Αν χρησιμοποιούμε τρούφα, βάζουμε την τρούφα σε πιάτο.
- Αλείφουμε με λίγο νερό τα σημεία της ζαχαρόπαστας που θέλουμε να στολίσουμε με τρούφα και βουτάμε το μπισκότο μέσα στο πιάτο με την τρούφα. Αφήνουμε σε λαδόκολλα να στεγνώσουν.
- Μπορούμε να τα κάνουμε δωράκια. Παίρνουμε διάφανα σακουλάκια και κορδέλες της αρεσκείας μας και τυλίγουμε κάθε μπισκότο χωριστά.
Πηγή: cooklos.gr