Συνταγή της ημέρας: Τηγανιά στη γάστρα με κεφαλοτύρι.
Υλικά συνταγής
- 2½ κιλά χοιρινή τηγανιά
- 1 κρεμμύδι λιωμένο
- 1 κ.σ. μουστάρδα
- 1 κ.σ. ρίγανη
- ½ κ.γ. θυμάρι αποξηραμένο
- 1 ποτήρι κρασιού λευκό κρασί
- ¼ φλιτζ. ελαιόλαδο
- 1 ντομάτα τριμμένη
- 1 φλιτζ. κεφαλοτύρι τριμμένο
- αλάτι
- πιπέρι
Διαδικασία συνταγής
Ανακατεύουμε τη μουστάρδα με το ελαιόλαδο και το κρασί. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το κεφαλοτύρι και την τηγανιά.
Μαρινάρουμε για τουλάχιστον 5 ώρες τη τηγανιά με το μείγμα που ετοιμάσαμε.
Βαζουμε τη τηγανιά στη γάστρα με όλα τα υλικά της μαρινάδας. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200oC για μισή ώρα και έπειτα χαμηλώνουμε στους 180oC. Συνεχίζουμε το ψήσιμο για 2 ώρες και 1 τέταρτο, μέχρι να μαλακώσει το κρέας.
Μεταφέρουμε τη τηγανιά σε πυρέξ και προσθέτουμε το κεφαλοτύρι. Ψήνουμε στο γκριλ μέχρι να λιώσει το κεφαλοτύρι.
Πηγή: cooklos.gr