Η συνταγή της ημέρας: Αφράτοι κουραμπιέδες.
Κουραμπιέδες: Δείτε τα υλικά και τη διαδικασία για τη συνταγή
Υλικά συνταγής
- 750γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις κοσκινισμένο
- 500γρ. φρέσκο βούτυρο
- 80γρ. ζάχαρη
- 4 κρόκοι αυγού
- 1 σφηνοπότηρο κονιάκ
- ½ κ.γ. μοσχοκάρυδο
- 2 φλιτζ. αμύγδαλα καβουρντισμένα και περασμένα ελαφρώς από μούλτι
- 500γρ. άχνη ζάχαρη
- 2 βανίλιες
Διαδικασία συνταγής
- Χτυπάμε πάρα πολύ καλά το βούτυρο με τη ζάχαρη να αφρατέψουν και να γίνουν σχεδόν κρέμα.
- Προσθέτουμε έναν-έναν τους κρόκους, το κονιάκ, το μοσχοκάρυδο και σιγά-σιγά το αλεύρι.
- Ζυμώνουμε με το χέρι καλά και προσθέτουμε τα αμύγδαλα. Ανοίγουμε τη ζύμη και κόβουμε τους κουραμπιέδες στο σχήμα που θέλουμε.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 170οC (στο πάνω κάτω ή στον αέρα) και ψήνουμε για 25 λεπτά.
- Ανακατεύουμε σε ταψί την άχνη με την βανίλια και περνάμε τους κουραμπιέδες μέσα από το μείγμα αμέσως μόλις τους βγάλουμε από το φούρνο να είναι καυτοί.
- Τους στρώνουμε σε πιατέλα και πασπαλίζουμε με την άχνη ξανά από πάνω.
Πηγή: cooklos.gr