Το Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ για Παιδιά και Νέους KinderDocs πραγματοποιείται και φέτος σε συνεργασία με το Μουσείο Μπενάκη στην Αθήνα και το Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης στη Θεσσαλονίκη, και περιλαμβάνει προβολές και δράσεις, καθημερινές για σχολεία και σαββατοκύριακο για όλη την οικογένεια.
Το φεστιβάλ, που έχει γίνει πια θεσμός, διαρκεί φέτος έως και τον Μάιο 2019, και απευθύνεται όπως πάντα σε παιδιά και νέους από 9 ετών, φοιτητές, εκπαιδευτικούς, γονείς, καθώς και σε όλους όσοι αγαπούν την τέχνη του ντοκιμαντέρ.
Στο φετινό πρόγραμμα, 15 ντοκιμαντέρ από 9 χώρες της Ευρώπης και του κόσμου μάς καλούν να ανακαλύψουμε μαζί τη μαγεία της τέχνης του ντοκιμαντέρ και να δοκιμάσουμε νέους τρόπους επικοινωνίας, με αφορμή ιστορίες που μας αφορούν όλους.
Στην επιλογή του προγράμματος 2018/19 συμμετείχε κριτική επιτροπή από έξι νέους 12-14 ετών. Κάθε προβολή συνοδεύεται από συζήτηση ή/και δράση με στόχο τη δημιουργία των νέων σκεπτόμενων θεατών του αύριο, σήμερα.
Kinderdocs: Πρόγραμμα Δεκεμβρίου
Προβολή Κυριακή 2 Δεκεμβρίου, ώρα: 12.00-14.00
Berlin Rebel High School
Alexander Kleider, Γερμανία, 2017, 92΄
Στα Γερμανικά με ελληνικούς υπότιτλους
Δείτε το τρέιλερ
Μισούσατε το σχολείο ως παιδί; Σηκώνεστε με το ζόρι το πρωί να πάτε σχολείο; Σε αυτό το Λύκειο δεν υπάρχει διευθυντής ούτε βαθμοί.
Οι μαθητές πληρώνουν τους καθηγητές, φτιάχνουν το πρόγραμμα και διευθύνουν το σχολείο.
Ο Χανίλ, η Λένα κι ο Άλεξ είναι ήδη 20. Δεν πήραν ποτέ απολυτήριο και αποφασίζουν τώρα να δώσουν στον εαυτό τους μια δεύτερη ευκαιρία, σε ένα αντισυμβατικό σχολείο μοναδικό στη Γερμανία.
Χωρίς τη συνηθισμένη ιεραρχία και θέσεις εξουσίας καθώς και πίεση στην τάξη, απολαμβάνουν μια νέα κοινωνικότητα. Πρέπει, όμως, κι αυτοί να περάσουν τις εξετάσεις (αντίστοιχες με τις Πανελλήνιες), όπως σε κάθε σχολείο της Γερμανίας. Έχουν δύο μόνο χρόνια για να προετοιμαστούν. Θα τα καταφέρουν;
Ο σκηνοθέτης υπήρξε ο ίδιος μαθητής σε αυτό το σχολείο
Για Εκπαιδευτικούς, γονείς καθώς και μαθητές από Β’ Γυμνασίου.
Θα ακολουθήσει συζήτηση με θέμα τις σύγχρονες τάσεις στην εκπαίδευση με καλεσμένο τον Κώστα Θεριανό, εκπαιδευτικό, συντονιστή εκπαιδευτικού έργου.
Με την υποστήριξη του Ινστιτούτου Goethe.