Κόσμος

Πέθανε ο Τζορτζ Μπους ο πρεσβύτερος – Σε ηλικία 94 ετών

Πέθανε σε ηλικία 94 ετών ο Τζορτζ Χέρμπερτ Ουόκερ Μπους.

Πέθανε σε ηλικία 94 ετών ο πρώην Πρόεδρος των ΗΠΑ Τζορτζ Μπους.

Εκπρόσωπος της οικογένειας ανακοίνωσε ότι πέθανε λίγο μετά τις 10 το βράδυ της Παρασκευής (ώρα ΗΠΑ).

Η ανακοίνωση του Τζορτζ Μπους του νεότερου:

Σε μήνυμά του στο Twitter, που δόθηκε στη δημοσιότητα από τον ΜακΓκραθ, ο Τζορζ Ουόκερ Μπους, γιος του εκλιπόντος και επίσης πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, αναφέρει:

«Ο Τζεμπ, ο Νιλ, ο Μάρβιν, η Ντόρο και εγώ με λύπη ανακοινώνουμε ότι έπειτα από 94 σπουδαία χρόνια, ο αγαπημένος πατέρας μας πέθανε. Ο Τζορτζ Μπους ήταν ένας άνδρας υψηλού χαρακτήρα και ο καλύτερος πατέρας που ένας γιος ή μια κόρη μπορούσε να ζητήσει. Όλη η οικογένεια Μπους έχει βαθιά ευγνωμοσύνη για τη ζωή του και την αγάπη, για τη συμπόνοια εκείνων που φρόντιζαν και προσεύχονταν για τον πατέρα και για τα συλλυπητήρια των φίλων και συμπολιτών μας».

Τζορτζ Μπους: Η ασθένεια

Ο Μπους εισήχθη στο νοσοκομείο στις 22 Απριλίου με μόλυνση στο αίμα, δύο μέρες μετά την κηδεία της 92χρονης συζύγου του, Μπάρμπαρα.

Μεταξύ άλλων, έπασχε από μια μορφή της ασθένειας Πάρκινσον και τα τελευταία 6 χρόνια κινούνταν με αμαξίδιο.

Τζορτζ Μπους ο πρεσβύτερος: Η ζωή και το έργο του

Γεννήθηκε στις 12 Ιουνίου του 1924 σε μια μικρή πόλη της Πολιτείας της Μασσαχουσέτης. Γιοί του είναι οι Τζεμπ Μπους και Τζορτζ Μπους.

Υπήρξε βετεράνος πολεμιστής του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου στον οποίο έλαβε μέρος ως πιλότος και μετέπειτα μεγιστάνας στον πετρελαϊκό τομέα στο Τέξας.

Στην πολιτική εισήλθε το 1964 στο πλευρό των Ρεπουμπλικάνων.

O Τζορτζ Μπους ο πρεσβύτερος, είχε διατελέσει 41ος πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής.

Ο πρώην Πρόεδρος των ΗΠΑ, επί του οποίου σήμανε το τέλος του Ψυχρού Πολέμου και ο οποίος κατατρόπωσε τον ιρακινό στρατό του Σαντάμ Χουσέιν, έχασε την ευκαιρία να κερδίσει μια δεύτερη προεδρική θητεία. Και αυτό γιατί παραβίασε την υπόσχεσή του ότι δεν θα επιβάλει νέους φόρους.

Ο Μπους έζησε περισσότερο απ’ όλους τους προκατόχους του.

Είχε πέντε παιδιά, 17 εγγόνια, 8 δισέγγονα και δύο αδέρφια.