Η συνταγή της ημέρας: Γαρίδες σαγανάκι με φέτα.
Δείτε τα υλικά και τη διαδικασία για τη συνταγή της ημέρας.
Υλικά συνταγής
- ½ κιλό γαρίδες
- 1 ποτηράκι ούζο
- 3 ντομάτες ώριμες και περασμένες στο μούλτι
- 150γρ. φέτα
- 1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
- ½ φλιτζ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
- ⅓ φλιτζ. ελαιόλαδο
- πιπέρι φρεσκοτριμμένο
- αλάτι
Διαδικασία συνταγής
Πλένουμε τις γαρίδες και αφαιρούμε το εντεράκι από το σώμα. Αλατίζουμε ελαφρώς.
Ζεσταίνουμε μια πλατιά κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Ρίχνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τις γαρίδες μέχρι να πάρουν κόκκινο χρώμα και από τις δυο πλευρές.
Αποσύρουμε τις γαρίδες από την κατσαρόλα και στο ίδιο σκεύος προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και όταν γυαλίσουν σβήνουμε με το ούζο. Αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ για 2 λεπτά και προσθέτουμε τη ντομάτα.
Αφήνουμε να βράσει η σάλτσα για 6-7 λεπτά σε δυνατή φωτιά, μέχρι να μελώσει. Προσθέτουμε τις γαρίδες στη σάλτσα και αφήνουμε να βράσουν για 1-2 λεπτά. Προσθέτουμε τη φέτα σε κομμάτια και πασπαλίζουμε με το μαϊντανό.
Ανακατεύουμε και σερβίρουμε.
Πηγή: cooklos.gr