Η συνταγή της ημέρας: Σούπα βελουτέ με σπανάκι.
Δείτε τα υλικά και τη διαδικασία για τη συνταγή της ημέρας.
Υλικά συνταγής
- 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- 2 πράσα ψιλοκομμένα
- 1 μεγάλο καρότο σε ροδέλες
- 2 μεγάλες πατάτες σε κύβους
- 2 φλιτζ. σπανάκι
- 6 φλιτζ. ζωμός κοτόπουλου
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 1 πρέζα μοσχοκάρυδο
Διαδικασία συνταγής
- Σοτάρουμε στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι και τα πράσα έως ότου μαλακώσουν.
- Προσθέτουμε τις πατάτες και το καρότο και σοτάρουμε για 5 λεπτά. Καρυκεύουμε με αλάτι, πιπέρι και μοσχοκάρυδο.
- Προσθέτουμε το ζωμό ζεστό και σιγοβράζουμε για 35 λεπτά.
- Στα τελευταία 5 λεπτά προσθέτουμε το σπανάκι καλά πλυμένο.
- Κάνουμε την σούπα μας πουρέ με τη βοήθεια ραβδομπλέντερ και σερβίρουμε.
- Στο σερβίρισμα προσθέτουμε φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Πηγή: cooklos.gr