Η συνταγή της ημέρας: Κοτόπουλο με σπανάκι και ρόδι.
Δείτε τα υλικά και τη διαδικασία για τη συνταγή της ημέρας
Υλικά συνταγής
- 1½ κιλό κοτόπουλο (κομμένο σε μερίδες)
- 100γρ. μανούρι
- 1 κ.σ. δυόσμος
- 1 ποτήρι λευκό κρασί
- 1 ρόδι
- 400γρ. σπανάκι (καλά πλυμένο)
- 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
- 1 κ.σ. βούτυρο
- αλάτι
- πιπέρι
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο για το σοτάρισμα.
Διαδικασία συνταγής
- Αναμειγνύουμε το μανούρι με το δυόσμο και γεμίζουμε το κοτόπουλο κάτω από την πέτσα του.
- Κλείνουμε με οδοντογλυφίδα την πέτσα (και την αφαιρούμε πριν το σερβίρισμα).
- Αλατοπιπερώνουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου καλά. Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 240οC.
- Σε τηγάνι που μπαίνει και στο φούρνο, σοτάρουμε στο ελαιόλαδο τα μπούτια και τις φτερούγες κοτόπουλου μέχρι να ροδίσουν.
- Προσθέτουμε το βούτυρο και το σκόρδο και το στήθος με την πέτσα προς τα κάτω. Σβήνουμε με το κρασί.
- Μεταφέρουμε το φαγητό στο φούρνο, στην πάνω σκάλα.
- Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στους 220οC και ψήνουμε για 25 λεπτά.
- Καθαρίζουμε το ρόδι και προσθέτουμε τα σπόρια. Ψήνουμε για 5 λεπτά.
- Βάζουμε το τηγάνι ξανά στο μάτι και προσθέτουμε το σπανάκι.
- Σοτάρουμε για περίπου 10 λεπτά μέχρι να μαλακώσει το σπανάκι από τους χυμούς του κοτόπουλου.
- Σερβίρουμε με βραστές πατάτες.
Πηγή: cooklos.gr