Γεύση

Η συνταγή της ημέρας: Παντζάρια με καραμελωμένα κρεμμύδια

Νόστιμη και εύκολη η συνταγή της ημέρας.

Η συνταγή της ημέρας: Παντζάρια με καραμελωμένα κρεμμύδια.

Δείτε τα υλικά και τη διαδικασία για τη συνταγή της ημέρας.

Υλικά συνταγής

  • 6 βολβούς παντζαριού στον ατμό ή βραστά
  • 4 κ.σ. ανθότυρο
  • φύλλα βασιλικού για το σερβίρισμα
  • 1 κ.σ. ξύδι
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι

για τα καραμελωμένα κρεμμύδια

  • 1 κρεμμύδι
  • 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένο (προαιρετικά)
  • 1 κ.γ. γεμάτη μέλι
  • 2 κ.σ. ξύδι βαλσάμικο
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι

Διαδικασία συνταγής

  • Βράζουμε τα παντζάρια και τα κόβουμε σε φέτες ή τέταρτα (μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και παντζάρια στον ατμό που πωλούνται στο εμπόριο).
  • Ετοιμάζουμε τα καραμελωμένα κρεμμύδια. Κόβουμε το κρεμμύδι στη μέση και σε λεπτές φέτες.
  • Σε μια κατσαρόλα, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι, ανακατεύοντας πολύ συχνά.
  • Καρυκεύουμε με αλάτι και πιπέρι και μόλις πάρει έντονο χρώμα το κρεμμύδι, προσθέτουμε το σκόρδο, το μέλι και το ξύδι και χαμηλώνουμε τη φωτιά.
  • Μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσει το κρεμμύδι. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο νερό.
  • Βάζουμε σε πιατέλα τα παντζάρια και αλατίζουμε ελαφρώς.
  • Προσθέτουμε το ανθότυρο, τα καραμελωμένα κρεμμύδια, το ξύδι, το ελαιόλαδο και φύλλα βασιλικού και ανακατεύουμε.
  • Στο σερβίρισμα προσθέτουμε λίγα φύλλα βασιλικού ακόμη, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ελάχιστο ελαιόλαδο.

Πηγή: cooklos.gr