Η συνταγή της ημέρας: Παντζάρια με καραμελωμένα κρεμμύδια.
Δείτε τα υλικά και τη διαδικασία για τη συνταγή της ημέρας.
Υλικά συνταγής
- 6 βολβούς παντζαριού στον ατμό ή βραστά
- 4 κ.σ. ανθότυρο
- φύλλα βασιλικού για το σερβίρισμα
- 1 κ.σ. ξύδι
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
για τα καραμελωμένα κρεμμύδια
- 1 κρεμμύδι
- 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένο (προαιρετικά)
- 1 κ.γ. γεμάτη μέλι
- 2 κ.σ. ξύδι βαλσάμικο
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
Διαδικασία συνταγής
- Βράζουμε τα παντζάρια και τα κόβουμε σε φέτες ή τέταρτα (μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και παντζάρια στον ατμό που πωλούνται στο εμπόριο).
- Ετοιμάζουμε τα καραμελωμένα κρεμμύδια. Κόβουμε το κρεμμύδι στη μέση και σε λεπτές φέτες.
- Σε μια κατσαρόλα, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι, ανακατεύοντας πολύ συχνά.
- Καρυκεύουμε με αλάτι και πιπέρι και μόλις πάρει έντονο χρώμα το κρεμμύδι, προσθέτουμε το σκόρδο, το μέλι και το ξύδι και χαμηλώνουμε τη φωτιά.
- Μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσει το κρεμμύδι. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο νερό.
- Βάζουμε σε πιατέλα τα παντζάρια και αλατίζουμε ελαφρώς.
- Προσθέτουμε το ανθότυρο, τα καραμελωμένα κρεμμύδια, το ξύδι, το ελαιόλαδο και φύλλα βασιλικού και ανακατεύουμε.
- Στο σερβίρισμα προσθέτουμε λίγα φύλλα βασιλικού ακόμη, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ελάχιστο ελαιόλαδο.
Πηγή: cooklos.gr